Am o intrebare, am lucrat 5 ani dupa care am intrat in somaj in acest timp cam pe la finele lunii mi-am gasit undeva d lucru pe perioada de vara 3 luni deci nu am avut nici o zi intrerupta decat in luna octombrie si noiembrie pana mi-am gasit i alta parte de lucru.in aceasta perioada din decembrie si pana inn feburarie am fost angajata la o firma caree din pacte contractul d munca l-au facut abea in luna ianuarie i acest timp am aflat ca sunt insarcinata si mi-am anuntat si sefa ,am fost internata in spiatl si luna trecuta am aflat ca sunt concediata din 28 feb pe motiv....perioada de proba.bun intrebarea mea este ce bani voi putea lu-a eu acum de la stat mai ales ca de 2 saptamani am si divortat si sunt singura fara nici un venit.am intales ceva de ajutor de la stat ptr crestera copiluli,un ajutor social....ce se poate face???
1. Spuneti care este data prezumata a nasterii copilului.
2. Apoi spuneti ce statut ati avut/aveti/veti aveai in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii): salariat, somaj, medical etc.
18-23 august ,atunci e posibil sa se nasca.
Am fost vanzatoare,sef magazin-gestionar la primu job unde am lucrat 5 ani pana in 2011 cand firma a intrat in faliment si eu am ramas in somaj pana in vara iunie 2012 ,in acest timp m-am angajat ca si gestionar la o firma sezoniera din pacate pana in septembrie 2012.am mai lucrat ca si ospatarita ocazional doar la nunti fara carte de munca din oct-nov..dupa care din decembrie mi-am gasit de lucru si cu carte de munca si am zis ca totul este ok .dar in ianuarie pe 14 am aflat ca sunt insarcinata ,mi-am anuntat sefa aceasta facandu-mi din 17 ianuarie cartea de munca ca o luna ma tinut la negru fara ca eusa stiu,eu am semnat cu ea contract d munca din prima zi dar din pacate doar din ianuarie mi-a facut si angajarea propiu zis pe o perioada nedeterminata ,dupa care am avut cateva probleme avand sarcina toxica si m-am internat d urgenta in spital,am anuntat si mi-a zis ca daca se pune asa problema sa stau acasa si sa ii duc concediu,i-am dus concediu si dupa o luna am aflat de fapt ca ma concediat din 28 februarie 2013.concediu medical il amdin data d 25 feb de cand m-am internat in spital si pana in 26 martie 2013.
Am intales ca trebuie sa imi trmita si o notificare in care sa fiu anuntata ca contractul meu cu ea sa incheiat si nu am primit cu toate ca am rugato sa imi trimita acea notificare si a zis ca pot sta linistita ca ea are semnatura mea pe acea notificare :).
ceea ce vreau eu sa stiu este de fapt daca pot sau nu pot beneficia intr-un fel sau altu de vreun ajutor banesc din partea statului.mentionez ca sunt divortata si fara servici la ora actuala deoarce am fost concediata.
1. Faceti o sesizare la ITM poate va ajuta cu incetarea contractului individual de munca.
2. Dupa nastere veti benficia de alocatie de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani (pentru acaesta mergeti la Primarie).
3. Tot la Primarie mergeti sa vedeti daca indepliniti conditiile pentru ajutor social.
1. Referitor la comunicarea deciziei de incetare a c.i.m. trebuie sa stiti ca obligatia principala de a va comunica acesta este a angajatorului si nu a ITM-ului ...
ITM-ul nu are cum sa va ajute cu incetarea c.i.m. .. Dvs trebuie sa depuneti o solicitare scrisa la angajator, potrivit art.8 alin.3 lit.a din HH nr.500/2011, pentru a va comunica decizia de incetare . Termenul de comunicare fiind de 15 zile de la data depunereii solicitarii . Daca dupa expirarea termenului nu va aeste comunicata atunci puteti sesiza ITM-ul.
2. Ajutorul social se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere, insotite de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile membrilor acesteia; existenta oricaror alte venituri decat cele care pot fi dovedite cu acte se mentioneaza in declaratia pe propria raspundere a persoanei care solicita ajutorul social.
Cererea de acordare a ajutorului social si declaratia pe propria raspundere se inregistreaza la primarul localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta titularul; in cazul persoanelor care nu domiciliu sau resedinta cererea se inregistreaza la primarul localitatii sau, dupa caz, al sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala traiesc acestea.
3. Cuantumul ajutorului social se stabileste ca diferenta intre nivelul venitului minim garantat si venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.
Am fost si la ITM sa ma interesez si mi-au recomandat un avocat,dar ne avand banii nu imi permit un avocat.trebuie sa fac plangere catre ITM ctn de unde este firma sa imi pot primi salariu pe luna februarie si cam atat mi-au spus cei d la ITM.
O sa merg sa ma interesez si la primarie sa vad ce anume trebuie sa fac,am intales ca exista deci nu stiu daca mai este supliment de copil de la primarie pentru mamaele care nu au un servici dar asta tot acolo o sa vad.
Plata salariu
alexandrumn
Buna ziua!
Am si eu o problema.
Pe data de 15.01.2010 am incheiat munca la fostul loc. era un magazin de materiale de constructii,
Tot pe aceeasi data, era ... (vezi toată discuția)