avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu deces

in cazul accidentului care sa soldat cu deces in masina proprie,se poate face despagubire de la asigurarea obligatorie auto ?
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 23:15, 18 Aprilie 2013
Depinde cine a fost vinovat de producerea accidentului. Pentru a fi despagubit pe RCA, vinovatul trebuie sa fie conducatorul auto al altui autoturism. Daca persoana decedata a fost in autoturismul soferului vinovat, despagubirea se va face pe polita de asigurare de viata sau cea de accidente de persoane (daca exista).
gresit, daca persoana este pasager in masina si a decedat, despagubirea se face pe polita RCA a soferului vinovat indiferent daca persoana se afla in masina vinovatului sau a celuilat. Asta este si scopul politei RCA sa fie despagubite partile implicate in accident dar care nu se fac vinovate de producerea lui.
eu asa stiu cum a scris si albastrel_2 ca doar daca ii in alta masina.eu am patit-o ca decesul sa fie la mine in masina...Qubik dumneavoastra ati patit-o de stiti asta pentru ca eu inca nu am vorbit cu cei de la asigurari sa vad daca ii asa sau nu... astept un raspuns ..multumesc anticipat
Cu exceptia persoanei vinovate de producerea accidentului, ceilalti vor fi despagubiti de catre RCA-ul persoanei vinovate, indiferent de locul unde se gaseau la momentul accidentului (pe drum, in masina vinovatului, sau alt autovehicul).
Multumesc mult pentru informatiile primite !

Alte discuții în legătură

Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)
Sora mea a murit in accident de masina anucy anucy SORA MEA SE AFLA INTR-O MASINA CARE A FOST IMPLICATA INTR-UN ACCIDENT ,IN URMA IMPACTULUI AU DECEDAT CEI DOI PASAGERI INCLUSIV SOFERII DIN AMBELE MASINI,FIIND ... (vezi toată discuția)
Ce acopera rca iustinian13 iustinian13 daca cineva are o asigurare de viata si decedeaza in urma unui acident auto, asiguratorul rca va despagubii asiguratorul politei de viata pentru suma ... (vezi toată discuția)