avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu deces

in cazul accidentului care sa soldat cu deces in masina proprie,se poate face despagubire de la asigurarea obligatorie auto ?
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 23:15, 18 Aprilie 2013
Nu am patit-o si nici nu-mi doresc si imi pare rau pentru necazul dvs. Daca nu am patit-o asta nu inseamna ca nu ma pricep, eu sunt espert auto si lucrez cu avocati specializati in domeniu, cu experti din domeniul asigurarilor si juristi din societatile de asigurare.
ceea ce va sfatuiesc este sa nu luati in seama ceea ce se scrie pe forum sau in general pe internet, consultati 2 - 3 avocati si cu legea pe masa veti sti incotro trebuie sa va indreptati. Va pot da un exemplu concret, care a fost difuzat si in media. Un microbuz s-a oprit pe linia ferata si a fost lovit de tren. Victime au fost de la conducatorul auto pana la ultimul ocupant (16 si-au pierdut viata inclusiv soferul) si 2-3 au suferit vatamari grave. Victimele si familiile lor au fost despagubite pe RCA. Nu pun in discutie sumele primite ca despagubire pt ca acesta este alt subiect si depinde de mai multi factori.
Revin cu o intrebare:exista un termen limita in care poate fi facuta cererea catre firma de asigurari,sa zic din ziua cand sa produs accidentul, Intreb asta pt ca la mine au trecut 6 luni.
cererea trebuie scrisa de catre persoanele vatamate si se poate depune la dosar chiar la politie. Daca persoana care a decedat are mostenitori atunci vor putea veni ei cu pretentii. Daca dosarul este la Parchet atunci se poate depune cererea de pretentii, daune materiale și morale la procuror daca nu atunci la primul termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)
Sora mea a murit in accident de masina anucy anucy SORA MEA SE AFLA INTR-O MASINA CARE A FOST IMPLICATA INTR-UN ACCIDENT ,IN URMA IMPACTULUI AU DECEDAT CEI DOI PASAGERI INCLUSIV SOFERII DIN AMBELE MASINI,FIIND ... (vezi toată discuția)
Ce acopera rca iustinian13 iustinian13 daca cineva are o asigurare de viata si decedeaza in urma unui acident auto, asiguratorul rca va despagubii asiguratorul politei de viata pentru suma ... (vezi toată discuția)