Se achizitioneaza un mijloc de transport pe PFA.Mijlocul de transport nu este utilizat exclusiv in activitati economice.Se deduce TVA-ul 50%.Dar cu TVA-ul devenit nedeductibil cum se procedeaza ? Se inregistreaza in costul de achizitie?
In RJIP se va inregistra factura fara a se tine cont de TVA nu?
Buna ziua,
Sunt foarte nelamurita in ceea ce priveste tva-ul.
Da sunt pfa platitor de tva
Am achizitionat o masina pe pfa .Tva-ul l-am dedus 50%
In RJIP am trecut valoarea masinii fara tva De exemplu 50000 lei
In decontul de tva la rd.27 taxa deductibila am preluat suma de 12000lei din jurnalul de cumparari iar la rd.28 tva de dedus am trecut mai putin cu 6000 lei tva nedeductibil.
La stabilirea impozitului voi considerea chelt.neded.valoarea masinii si voi inreg.chelt.ded.amortizarea dar ce se intampla cu tva-ul de 6000 lei.
Eu stiu ca in costuri intra si partea de tva nedeductibila aferenta achizitiilor anterior aplicarii procentului de 50% sau la pfa-uri nu se aplica aceeasi regula ca si la societati.
Va multumesc,
eu lucrez la o societate dar nu am auzit de aceasta regula ca tva neded intra in cost de achizitie .cum am facut eu dar ca ex sumele tale si la control fiscal nu au spus nimic
%=401
2131-50000
4426-12000
635=4426-6000
635 fiind neded la calcul IP
dar mai asteapta si alte pareri poate cineva care are pf
Consum motorina
lidiao
Buna ziua, pentru ch. combustibil creez 6022 cu doua analitice unl cu ded.50 % si unul pentru ch.ned.50%? Si de exemplu, am motorina 100 lei si tva 20 lei. ... (vezi toată discuția)