avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere tva achizitie auto in cazul PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere tva achizitie auto in cazul PFA

Buna ziua,
Sunt foarte nelamurita in ceea ce priveste tva-ul si de aceea revin cu o intrebare Sunt pfa platitor de tva
Am achizitionat o masina pe pfa .Nu se utilizeaza exclusiv in scopul afacerii .
Tva-ul l-am dedus 50%
In RJIP am trecut valoarea masinii fara tva De exemplu 50000 lei
In decontul de tva la rd.27 taxa deductibila am preluat suma de 12000lei din jurnalul de cumparari iar la rd.28 tva de dedus am trecut mai putin cu 6000 lei tva nedeductibil.
La stabilirea impozitului voi considerea chelt.neded.valoarea masinii si voi inreg.chelt.ded.amortizarea dar ce se intampla cu tva-ul de 6000 lei.
Eu stiu ca in costuri intra si partea de tva nedeductibila aferenta achizitiilor anterior aplicarii procentului de 50% sau la pfa-uri nu se aplica aceeasi regula ca si la societati.
Aceeasi problema o intampim la inregistrarea unei facturi de reparatii auto de 1000lei + 240lei tva. Cei 120 lei tva nedeductibil cum se inregistreaza.
Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: contawest , utilizator 09:26, 19 Aprilie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
si eu tot asa am considerat
la o cheltuiala deductibila de 500 lei am adaugat 60 lei 50% din tva nedeductibil
iar pe cheltuieli nedeductibile am inregistrat tot 560 lei
Dar nu stiu daca este corect.
Va multumesc,
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la achizitie mijloc de transport pe pfa contawest contawest Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie Se achizitioneaza un mijloc de transport pe PFA.Mijlocul de transport nu este utilizat exclusiv in ... (vezi toată discuția)
Deducere combustibil ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, Va rog mult sa imi explicati modalitatea de deducere a combustibilului incepand din 1 ianuarie 2012. Am inteles ca se deduce 50% din valoare si ... (vezi toată discuția)
Rjip si chelt.reparatii auto deductibile 50% contawest contawest Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema Pfa-ul este platitor de TVA De ex. am incasat o factura de 2480 lei si plati de 1240 lei Valorile includ tva Fa. ... (vezi toată discuția)