avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... urgent-probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

urgent-probleme cu banca

buna ziua
imi cer scuze ca apelez la dvs dar nu mai stim ce sa facem.in data de 13.09.2006 tatal mau a facut un credit de nevoi personale la banca Carpatica Constanta la care el avea salariu iar mama nu, luna aceasta pe data de 05.02.2009 el a decedat iar mama a fost la banca sa duca certificatul de deces ca sa ii inchida contractul in baza certificatului de deces, la care cei de la banca i-au spus ca ea va trebui sa plateasca in continuare rata pana la finalizarea contractului, spre mirarea noastra este ca banca zice ca nu i-a facut asigurare de viata, ca in cazul in care se intampla ceva ei sa fie asigurati, si inca ceva : ei aveau voie sa o treaca pe mama in contractul de credit ca si imprumutat atata timp cat ea nu avea nici un venit ? ca azi am fost la banca si le-am zis ca nu se poate asa ceva atata timp cat ea nu avea venit sa fie trecuta in contract ca si imprumutata, si ei mi-au zis ca atata timp cat ea a fost de acord ca tatal sa ia acel imprumut si a semnat contractul va trebui sa plateasca. in baza carei legi este ea trecuta in contractul de imprumut fara sa faca dovada vreunui venit ? le-am zis ca au profitat de faptul ca ei nu vad bine si i-a pus sa semneze pe amandoi ca si imprumutati. ce pot face? ajutati-ma sa fac o cere catre banca in care sa se inchida contractul de credit si mama sa nu fie obligata sa plateasca ratele in continuare pentru ca ea nu are de unde, ca le-am zis ca nu are cum sa plateasca si ca ea era in intretinerea tatalui si nu are nici un venit. ce lege este pentru aceasta problema si cum sa fac acea cerere in care sa le stipulez anumite legi sau articole din lege care nu permit sa faca ce au facut ei. va multumesc din suflet.
Din pacate mama dumneavostra va treui sa plateasca atata timp cat si ea a semnat acle contract, ea a devenit co-debitor al bancii. In cazul dumneavoastra banca in caz deces al debitorului principal (adica tatal dumneavoastra) poate sa ceara sumele restante de la co-debitor, calitate pe care mama dumneavoastra si-a asumat-o prin Contractul de credit. Pentru inchiderea contractului este nevoie de achitarea integrala a creditului.
Totusi cititi cu atentie si contractul de credit!
Imi pare rau de situatia in care sunteti pusa.

Succes!
Av. Vasile Roman
mama mea nu a semnat si nici nu este numita co-debitor sau co-platitor,in contract are aceeasi denumire de ''imprumutat''ca si tatal meu care era intradevar imprumutat dar el a luat creditul. se poate sa imi lasati o adresa de mail sau mesenger si va trimit contractul sa il vedeti ?
Nu are importanta ca nu avea venituri mama dvs la acel moment. Datoria era o datorie comuna a sotilor, si amandoi sunt obligati sa o achite, cat timp erau casatoriti la momentul contractarii creditului. Altfel, pe timp de criza, unii s-ar sinucide ca sa isi scape familiile de rate.
Nu are importanta ca mama nu are venituri, poate sa aiba bunuri care pot fi executate silit.Chiar nu are cum sa evite sa plateasca creditul sau sa fie executata silit in cazul in care nu o face.

In caz de deces al mamei, datoria o veti mosteni dvs., daca acceptati mostenirea.
Odata ce o persoana contracteaza o datorie, o va lasa mostenire succesorilor sai. Daca banca a incheiat polita de asigurare de viata, banca va fi despagubita de firma de asigurare, dar mostenitorii care au acceptat mostenirea defunctului imprumutat tot vor trebui sa plateasca, pentru ca ii va urmari firma de asigurari care a platit bancii despagubirea.
In cazul mamei dvs., asa cum am scris in primul paragraf, ea este imprumutata la fel ca si tatal dvs, cu tot regretul pentru situatia dvs., dar banii de la banca i-au folosit impreuna.
daca tot ati specificat despre datoria care o preia in calitate de mostenitor, am citit tot in acest forum ca se poate face mostenirea in baza unui proces verbal si nu poate fi urmarita decat pentru bunurile mostenite.asa este?
Cu asemenea raspunsuri indemnati oamenii la sinucidere, ei inteleg ca nu au ce face in fata "atotputernicilor banci" ceea ce este complet fals. In Romania si momentan in toata lumea este criza deci toti se confrunta cu problema lipsei locurilor de munca si neachitarea ratelor la banca. Din ce in ce mai multi oamenii castiga procesele cu bancile pentru ca respectivele banci nu isi respecta singure contractele semnate. Informati omul, ca sunteti avocati si juristi nu ca mine programator, ce se poate intampla daca nu achita si nu are mijloace financiare . Banca nu este camatar(desi la dobazile actuale nu mai stiu ce sa cred) deci nu vine sa te lichideze in casa.
Am sa va dau un exemplu real si anume vecinul meu, nu chiar vecin ca sta la vreo 5 case de mine, nu a achitat rata la BT. Acestia au tot sunat inclusiv la mine acasa sa ma informeze ca el are datorii si tot felul de prostii care nu aveau nici un drept sa mi le spuna mie. Apoi in urma cu vreo trei luni au venit 2 persoane la el la poarta de la banca respectiva . El le-a deschis si m-a chemat pe mine si inca 4 vecini la el in curte cand au intrat si cei de la BT. I-a lasat in pace sa vorbeasca cat si cum au avut ei chef. Ce credeti ca a facut Mircea, vecinul meu, a dat in judecata BT si a castigat dublu sumei acordate de catre BT si o suma destul de frumoasa drept daune.

Alte discuții în legătură

Blocarea contului alexandraflorea alexandraflorea buna ziua!am si eu o intrebare:parintii mei,au luat un credit de la banca in urma cu 6 ani. pe parcurs,ei s-au certat si nu s-au mai inteles cu privire la ... (vezi toată discuția)
Credit la brd IannisM IannisM Buna ziua,tatal meu a luat un credit de la BRD,pe care nu a apucat sa il mai restituie pt ca in iunie ,anul trecut a decedat.Acum cei de la BRD o suna pe mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)