avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de cesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de cesiune

Bună ziua!
Lucrez la o cantină socială ( instituţie publică) iar furnizorul nostru de alimente vrea să cesioneze creanţa, suma pe care o datorăm societăţii să o virăm altei societăţi la care furnizorul nostru are datorii.
Ce documente trebuiesc întocmite?
În contractul de cesiune trebuie să apară cele 3 părţi (cantina, furnizorul de alimente şi societatea la care furnizorul are datorii) ?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaandronic , utilizator 14:29, 18 Aprilie 2013
Dacă e vorba de cesiune de creanță, D-voastră sunteți debitorul cedat și nu trebuie să faceți nimic decât să așteptați notificarea pe care o vă va face creditorul cedent sau cesionarul.

Dar, din câte înțeleg nu ar fi vorba despre o cesiune de creanță ci de o compensare convențională, adică creditorul D-voastră vrea să renunțe la creanța pe care o are în schimbul ștergerii unui debit al său către un alt creditor.
În acest caz e nevoie de o înțelegere (convenție) între cele 3 părți.
Atunci cesiunea de creanţă ce părţi implică în situaţia descrisă anterior. Ce formă ar avea? Dacă puteţi vă rog să-mi trimiteţi un model.
Mulţumesc.
După părerea mea ați putea să încheiați un contract care să fie semnat de toate cele trei părțile din care să rezulte sumele datorate de fiecare și faptul că datoriile se consideră stinse până la concurența debitelor cele mai mici.
Nu se cere forma autentică ci forma înscrisului sub semnătură privată actul fiind semnat de fiecare parte.
Vorbiți cu un economist care să știe cum să facă apoi înregistrările contabile a actului respectiv astfel încât datoriile să fie „șterse” din evidențele contabile.
Vă mulţumesc.
O zi bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune creanta dumilor dumilor Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: \" A \" are datorie la \" B \" si \" B \" are datorie la \" C\". 1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor ... (vezi toată discuția)
Creante.. albulescu albulescu Buna seara,o firma isi poate ceda sau vinde creantele unei alte firme?Dar o persoana fizica poate sa-si cedeze sau vinda creantele pe care le are la MF dupa ce ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta anterior deschiderii procedurii insolventei Dorutza Dorutza Ce se intampla cu un contract de cesiune de creanta incheiat anterior deschiderii procedurii insolventei cedentului (cu 40 de zile inainte de deschiderea ... (vezi toată discuția)