avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata sau pensie de invadilitate???
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata sau pensie de invadilitate???

Buna seara!ma numesc Raluca...si as dori,daca se poate,sa ma ajutati si pe mine intr-o problema...
Tatal meu,nascut la data de 24.09.1950 a fost operat in aprilie anult trecut la spitalul Fundeni de cancer la vezica...a inceput sa lucreze de la varsta de 22 ani(02.06.1972),are o vechime de 39 ani si 2 luni,iar in cadrul grupei a II-a are 24 ani,deci reducere de grupa 6 ani...va rog mult,imi puteti spune daca tatal meu poate iesi la pensie anticipat???sau la pensie de invadilitate???mentionez ca pana in prezent are 319 zile concediu medical...va multumesc anticipat!!!o seara buna-n continuare!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:05, 27 Februarie 2009
Tatal dvs poate beneficia de :
- Pensie pentru limita de varsta incepand cu Septembrie 2015, respectiv la implinirea varstei de 65 ani;
- Pensie anticipata partiala incepand cu Septembrie 2010, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- Pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu Martie 2010, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 6 luni.
Reducerea varstei standard de pensionare pentru 24 ani impliniti lucrati in grupa a II-a de munca este de 5 ani si 6 luni.
De pensie pentru limita de varsta poate beneficia din martie 2010, iar la stabilirea stagiului de cotizare pentru acest tip de pensie sunt avute in vedere si stagiile asimilate (armata, facultatea).
De pensie de invaliditate putea beneficia indiferent de stagiul realizat, avand in vedere boala de care sufera.
Multa sanatate tatalui dvs. si multa putere dvs. si familiei!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta pot iesi la pensie? lorik21 lorik21 Tatal meu este nascut pe 05 martie 1950. In cartea de munca apar urmatoarele informatii: -> iunie 1969 - febr 1970, conditii normale de lucru (fara nici o ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei CAMELIA JIMAN CAMELIA JIMAN VIN CU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA AM 32DE ANI MUNCITI DINTRE CARE 19 IN GRUPA 2 AVAND IN VEDERE CA SANT NASCUT IN APRILIE 1950.CAND POT IESI LA PENSIE (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta potrivit legii nr. 263/2010 angel_a angel_a Buna seara si LA MULTI ANI! Va rog sa-mi spuneti care este data la care se poate depune dosarul de pensie pentru limita de varsta, in conditiile Legii ... (vezi toată discuția)