avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare plata dosar executare silita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare plata dosar executare silita

Buna ziua!
Am fost dati in judecata si am pierdut procesul. Este vorba de un contract care nu s-a executat corect de catre societate. Societatea a facut factura storno in anul 2009 dar conform sentintei, vom avea de plata si diferente de curs valutar si cheltuieli de judecata. Pentru ca nu am avut resurse financiare, avem contul poprit pentru sumele respective. Va rog sa ma ajutati cu inregistrarea sentintei si cu inregistrarea platii partiale din contul poprit.
Va multumesc!
Buna ziua,

Formula contabila este :
658 " Alte cheltuieli de exploatare" = 462 " Creditori diversi"
462 " Creditori diversi = 5121 Conturi la banci
Buna ziua,

In opinia mea ar trebui sa aveti in vedere doua aspecte si anume:
1. faptul ca prin sentinta definitiva sunteti obligat la plata unor penalizari pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale insa nu dispuneti de resursele necesare achitarii integrale a acestora, ar necesita inregistrarea unui provizion pentru intreaga suma.la data bilantului(31.12.2012) prin nota contabila 681=151. Cheltuiala este nedeductibila fiscal.
2. platile partiale ar trebui inregistrate intr-un cont de cheltuieli din exploatare(6588), concomitent cu reluarea la venituri neimpozabile a sumei inregistrate sub foma provizionului. Cheltuielile cu penalitatile datorate neindeplinirii obligatiilor contractuale sunt cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil.

Numai bine
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
CONTABIUM, Contabil
Va multumesc pentru raspunsuri!
Cele bune!
Cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati bestb bestb Salut! Eu iar am o problema cu penalitatile.... Avem incheiate contracte cu diversi clienti in care se stipuleaza ca daca se intarzie termenul de predare al ... (vezi toată discuția)
Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)
Penalitatile si dobanzile dvdcorina dvdcorina care sunt inregistrarile contabile pentru penalitati ? 658.01 = 441.01 iar pentru dobanzi 666 = 441.01 Este corect asa ?B-) (vezi toată discuția)