avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Crerea unei filiale a unei companii canadiene
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Crerea unei filiale a unei companii canadiene

Dupa cum scrie titlul, as vrea sa deschid o filiala a unei firme de jocuri video de origine canadiana insa, cu sedii si in SUA. Vreau sa stiu, ce proceduri legale trebuie sa intrunesc pentru a deschide aceasta filiala?
Cel mai recent răspuns: Decalex.ro , Avocat 13:46, 18 Aprilie 2013
In primul rand trebuie sa va fi hotarat intre filiala sucursala si reprezentanta.
Deci intai trebuie sa existe o reprezentanta in Romania. Daca nu e cum se poate sa fie creata din punct de vedere legal?
Nu e obligatoriu. Ideea e in felul urmator: Filala are personalitate juridica distincta. Reprezentanta sucursala sau punctul de lucru nu au personalitate juridica. Deci trebuie sa va ganditi mai intai la care dintre modalitatile astea va este mai avantajoasa.
dde exemplu Sucursala se infiinteaza printr-o hotarare a organelor de conducere ale societatii comerciale. Trebuie retinut ca, in cazul unei societati pe actiuni, daca actele constitutive nu prevad altfel, sucursalele se infiinteaza numai prin hotararea Adunarii generale a actionarilor. Sucursalele se pot infiinta si odata cu infiintarea societatii comerciale, in acest caz infiintarea lor fiind inclusa in actele constitutive ale societatii fondatoare.

Sucursalele se inmatriculeaza in Registrul Comertului de la sediul sucursalei. Chiar daca sediul sucursalei se afla in raza de competenta a aceluiasi registrul al comertului ca si sediul societatii fondatoare, inregistrarea sucursalei se va face separat de societatea fondatoare.

Formalitatile privind inmatricularea sunt similare celor pentru constituirea unei societati comerciale.

Cererea de inregistrare la registrul comertului (este aceeasi cerere precum cea folosita pentru inmatricularea societatilor comerciale) trebui insotita de actul de constituire, dovezile de detinere a spatiului care va servi ca sediu sucursalei, declaratiile persoanelor imputernicite sa reprezinte sucursala privind capacitatea lor de a detine aceasta insarcinare, specimenul de semnatura, declaratii privind conformitatea cu regulile de autorizare de catre autoritatile publice.

Oficiul Registrului Comertului va elibera un certificat de inmatriculare similar cu cel pentru societatile comerciale.

Oficiul Registrului Comertului unde s-a inregistrat sucursala va comunica din oficiu la registrul comertului de sediu al societatii fondatoare datele despre infiintarea sucursalei. Lipsa mentiunilor de la registrul de sediu al societatii comerciale fondatoare cu privire la o sucursala nu ii pot fi imputate, iar dovada inregistrarii sucursalei la registrul comertului de la sediul sucursalei este suficient pentru a dovedi constituirea acesteia.
Si dupa ce fac toate acestea, pot folosi chiar si sigle, francize etc ale firmei corespunzatoare in mod legal?
Da puteti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare sucursala societate in italia marian2015 marian2015 Doresc sa infiintez o sucursala a unei societati in Italia. Precizez ca sucursala se va ocupa de vanzare onlie flori in Italia. Care este statutul juridic si ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru tivluc tivluc Buna ziua, administrez o societate care se ocupa cu comertul utilajelor de constructii, sediul social al societatii este in Maramures si as dori sa ... (vezi toată discuția)