Ma numesc Ana,si am o mare problema cu parintii mei.Tatal meu i-a intentat mamei mele actiune de divort dupa 30 de ani de casatorie.motivul fiind ca vrea sa vanda apartamentul pe care il detin impreuna pentru a putea cumpara casa parinteasca de la tara pe care nu a mostenit-o. Mama mea refuza acest lucru pentru a nu ramane pe drumuri la batranete. Problema este ca tatal meu este bolnav de 8 ani avand un accident vascular grav in urma caruia el nu mai judeca normal. Eu am incercat sa stau de vorba cu el dar nu ai cu cine discuta.Cred ca cineva l-a influentat in luarea acestei decizii urate.Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru ca nu stiu cum sa procedez ca sa fie mai bine. As vrea sa scot un certificat cum ca nu este responsabil in luarea unor decizii importante. Sunt disperata nici nu stiu cum sa fac sa fie mai bine fiind si singurul copil toate cad in capul meu.Va multumesc si astept un raspuns urgent.
Inteleg ca deja exista actiune de divort care are deja fixat un termen de judecata. Cred ca mama ar trebui sa se opuna la divort in situatia in care considera ca mai poate convietui cu tatal in urma acestei probleme. Are sanse destul de mari ca divortul sa fie respins. Nu stiu cat de bine ar fi sa-l declari pe tata iresponsabil. Ma refer la raporturile ulterioare cu tatal tau. Cred ca in prima faza este suficient sa se dovedeasca in procesul de divort ca este foarte bolnav, psihic vorbind, dovada facandu-se cu actele medicale pe care cu siguranta le detineti.
Av.C.S.- cristinascripa@yahoo.com
Dacă vrea să vândă apartamentul, va trebui să încheie un contract de vânzare - cumpărare ( autentic ), în calitate de vânzător trebuie să aibă capacitatea de a contracta, să aibă discernământ, în caz contrar acest contract poate fi atacat solicitându - se anularea acestuia.
Si eu te sfatuiesc ca la termenul de judecata, mama ta sa arate care sunt motivele reale ale dorintei de divort, starea de sanatate a tatalui si faptul ca ea nu doreste desfacerea casatoriei. In lipsa altor motive de divort pentru tatal tau, casatoria nu se poate desface.
Exista sansa?
azzuro
Buna ziua.
Exista vreo sansa pentru urmatoarea situatie:
- familie cu doi copii;
- contract de vanzare - cumparare cu uzufruct viager intre parinti si fiul ... (vezi toată discuția)
Dobandire mostenire
ioanavsp
Buna seara,
Am o intrebare la dumneavoastra, sper sa reusiti sa ma ajutati.
Parintii mei sunt divortati, insa nu au facut partajul unui apartament. Acest ... (vezi toată discuția)