Buna ziua!
Am si eu o intrebare,daca societatea in care lucrez se va inchide peste o luna si de 1iunie se vor acorda salarii compensatorii in patru transe,adica 4 salarii,acesti bani se iau in calculul concediului de materniatte si dupa la calcului indemnizatiei?sunt supusi impozitului si la toate darile catre stat?multumesc
Buna ziua,nu sunt in somaj,dar circula un zvon ca s-ar putea sa ne dea in fara plata sau disponibilizare colectiva in care beneficiem de salarii compensatorii.
Eu intru in concediu de maternitate in saptembrie deci pentru CM as avea cotizate doar trei luni mai,aprilie si martie.
O alta intrebare, daca sunt insarcinata ma poate da in fara in concediu fara plata?
pana la sf lunii mai instiintand societatea de starea mea.
va multumesc!
1. - Trebuie sa anuntati in scris pe angajator ca sunteti gravida (anexati si o adeverinta de la medicul de familie sau medicul curant ginecolog care sa ateste acesta stare).
- Anuntati imediat, nu asteptati pana in luna mai.
2. - Nimeni nu poate fi dat in concediu fara plata fiindca asa vrea angajatorul, este ilegal daca nu faceti dvs. cerere.
- Daca va da in concediu fara plata, fara acordul dvs., sesizati imediat ITM.
3. - Daca veti avea concediu fara plata nu veti mai putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copi (CCC).
- Mai bine rezolvati sa va dea in somaj de acum si, in somaj fiind, veti beneficia si de concedii medicale si de concediu de maternitate si apoi de CCC.