Buna seara,
As dori sa ma ajute cineva cu un sfat.
Locuiec de 5 ani in casa fostului meu prienten care a decedat de curand si cu care aveam un raport de amicitie, deoarece noi nu mai eram impreuna de ceva timp, dar cu acceptul si la insistentele lui am ramas in aceasta casa, deoarece el nelocuind in Romania nu putea sa aiba grija de apartament. Acum sotia lui si cu un prieten care e proprietar pe acest apartament mi-au comunicat ca trebuie sa parasesc apartamentul, e normal si firesc, nu am nimic de obiectat. Eu le-am oferit o suma de bani pt.a cumpara acest aprtament cu care nu au fost de acord. Daca nu voi putea cumpara acest apartament atunci eu solicit un drept de creanta in ceea ce privesc platile facute de mine in acesti ani (repartitoare, reparatii, usi, fond reparatii, etc.). Le-am comunicat suma solicitata de mine ca drept de creanta si nu au fost de acord, pretinzand ca oricum eu am stat in acea casa fara sa platesc chirie solicitandu-mi chiria din urma. Cum in momentul de fata fostul meu nu mai e situatia s-a cam complicat, deoarece el deja imi promisese o suma de bani cand va vinde apartamentul.
Oricum sunt multe lucruri de explicat pt a se intelege situatia, dar ceea ce sunt eu nelamurita este faptul ca daca voi merge in instanta voi avea vreo sansa? Pot castiga acest proces? Am acest drept? Ce trebuie sa fac, astept evacuarea silita si dupa imi cer drepturile?
Va rog ajutati-ma cu o solutie.
Multumesc
În primul rând, dacă nu doriţi să ieşiţi de bună-voie din imobil, aceştia nu vă pot scoate afară decât în baza unei hotărâri irevocabile de evacuare. În cadrul acestei acţiuni, veţi depune o cerere reconvenţională prin care veţi solicita un drept de creanţă pentru investiţiile efectuate (pe care le puteţi dovedi) solicitând un drept de retenţie asupra imobilului până la data primirii sumelor cuvenite cu titlu de creanţă. În cazul în care nu veţi solicita un drept de retenţie asupra apartamentului, veţi fi evacuată urmând ca apoi să-i daţi în judecată în pretenţii pentru recuperarea sumelor investite în imobilul altuia. ;)
Proprietate
il_so
In anul1992 mama a cumparat de la fostul ICRAL apartamentul in care locuia cu chirie(e vorba de legea prin care chiriasii puteau cumpara locuinta cu plata in ... (vezi toată discuția)
Partaj
mariw
buna ziua. am 20 de ani,locuiesc cu parinti si cu bunica,bunicul meu a plecat din casa,acum traind in concubinaj cu alta femeie. acum vrea sa ne evacueze ... (vezi toată discuția)