Buna ziua, am o firma care a avut cifra de afaceri sub 65000 euro deci a trecut de la impozit profit la impozit pe venit...la impozitul pe profit am platit in plus 850 ron iar luna aceasta la impozit venit am 600 de plata...se poate face compensarea intre ele? Dak da..cu un model de cerere ma poate ajuta cineva? V multumesc
cod procedura fiscala; mai intai trebuie sa verificati la anaf situatia fisei de platitor, unde veti vedea cum figurati cu cei 850 ron.Daca :
-apar ca platiti in plus la imp profit : trebuie sa faceti o cerere prin care solicitati compensarea cu impozit venit microintreprinderi, specificati data si nr.op in cerere, la care atasati copie op. IN ACEST CAZ VETI PLATI CEI 600 LEI, DAR VETI PUTEA BENEFICIA DE CEI 850 RON DUPA COMPENSAREA DE CATRE ANAF IN URMA CERERII DEPUSE, LA DATA OPERARII COMPENSARII !
sau
-apar in venituri incasate la bugetul de stat in curs distribuire, cand nu va ma trebui sa platiti cei 600 lei, pentru ca se vor repartiza pe noua datorie la data exigibilitatii (25.04.2013)
Impozit
blu_angel
Buna ziua!
Am solicitat fisa sintetica la administratie in 29.03.2011 sa vad cum stau cu imp/profit deoarece am depus doua decl. 101 pana in 25.02.2010. Cea ... (vezi toată discuția)