avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card de credit nefolosit, cheltuieli cu contul
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card de credit nefolosit, cheltuieli cu contul

Buna ziua ,

Mama mea a luat in 2006 un calculator in rate pe 5 ani.
In 2008 a platit integral restul sumei datorate. Nu a folosit cardul niciodata,intotdeauna platea la ghiseu.
Astazi,dupa 5 ani a fost sunata de la o firma de recuperari ca datoram 900 de lei pentru ca nu s-a inchis contul si cardul. Cardul nu a fost folosit niciodata si a expirat in 01.2008, inainte de plata totala.
Ultimele 4 extrase de cont sunt cu minima de plata 0.

Ce putem face?

Va multumesc frumos
Deocamdata nimic,.

Daca vor cere executarea silita, veti face contestatie la executare. Sper ca mai aveti extrasele cu datorie zero, despre care vorbiti.
Da,le avem. Ceva nu e in regula. Doamna a spus ca nu am platit din 2006 200 de lei dar nu e asa. Avem chitanta din 2008 cand am platit tot.
La banca au spus ca ei nu mai au ce face deoarece dosarul a fost dat la aceasta firma.
Sper sa rezolvam.
Va multumesc
Inseamna ca e prescrisa creanta. Trimiteti-i la plimbare, sa se racoreasca. Sunt tot felu de firme ce cumpara creante prescrise, la preturi de 5% si apoi terorizeaza debitorii cu telefoane si SMS-uri. E si asta o afacere.

Am fost la banca,nimeni nu stia ce s-a intamplat.
A spus consilierul ca acum se aplica un comision de 25 de lei pe an si 30 de lei pe luna pentru neplata la timp si asa a ajuns 490 lei din 04.2008 de cand avem ultimul extras cu 0 pana in 01.2009 cand a fost dat la firma de recuperare dar , pe contractul semnat e trecut asa: comision anual al cardului 12.5 lei pe an si 5% pentru nerambursarea sumei minime lunare.
Am cerut extras de cont din 2006 pana in 2009.
Ceva nu e clar,nu au ei dreptul sa imi aplice comisoanele de azi pentru 2008 fara nici o instiintare.
In plus, pe 2008 a fost platit comisionul anual cand am platit toata suma datorata si in ianuarie 2009 deja am fost dati la recuperatori. Ceva foarte foarte ciudat.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Va sugerez sa va adresati ANPC, cu o sesizare, in aceasta problema. Cu siguranta o amenda ii va linisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit platit integral dar ramas cu datorii ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am luat anul trecut in luna aprilie un produs de la un magazin. Produsul l-am platut o parte cash si o parte cu cardul de credit sc nebancara, in 10 ... (vezi toată discuția)
Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)