avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... va rog sa ma ajutati (problema angajatii drumuri ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

va rog sa ma ajutati (problema angajatii drumuri judetene c-ta)

va salut cu respect
astazi am fost sunat de unul dintre soferi ca l-a oprit cei de la drumurile judetene constanta insotiti de un politist si i-a cerut autorizatia de drumuri judetene intrata in vigoare de la 16 febr 2009 (taxa abuziva din punctul meu de vedere).
soferul i-a prezentat chitanta cu care s-a platit taxa dar pentru dansii n-a fost de-ajuns.....au cerut toate actele masinii plus avizul de insotire al marfii si bonul de cantar.
s-au prezentat toate documentele cerute dar bon de cantar cum vroiau dansii de la calculator nu exista pentru ca in locul unde cantarise marfa...mai exact grau vrac nu exista un cantar electronic ci unul clasic si cantitatea era trecuta pe aviz .
in secunda urmatoare domnii de la drumuri judetene au aruncat in sosea doua table si i-a zis soferului sa urce pe cantar .Mentionez ca acolo unde s-a instalat cantarul prpriu zis era o inclinatie a drumului de circa 20% rampa.
m-am deplasat la locul faptei si am ramas uimit ce vroiau ei sa faca.....sa cantareasca masina de 40 tone in rampa.
ca sa nu ma cert cu ei i-am rugat sa-mi arate verificarea metrologica a ceea ce numesc dansii cantar , la care am fost luat la trei pazeste ca cine sunt eu sa le cer lor asa ceva.Le-am explicat ca sunt patronul firmei respective si cum soferul le-a prezentat toate documentele asa si ei au datoria sa-mi arate acea verificare metrologica.Nu au fost de acord si pentru ca i-am deranjat ca le-am cerut acel act i-au dat 10.000 lei amenda soferului pentru ca a refuzat sa urce pe acel cantar montat defectuos. (am facut poze cu telefonul in care se poate vedea clar inclinatia drumului)
Bine-nteles ca a trebuit sa duc munca de lamurire cu seful de la drumuri judetene ca sa scrie la mentiuni de ce nu s-a urcat masina pe cantar si de ce soferul nu a semnat procesul verbal de contraventie al celor de la drumuri judetene.
Parerea mea personala este ca domnul de la drumuri a facut un abuz in serviciu pentru ca s-a simtit ranit in orgoliu cand i-am specificat ca marfurile vrac nu se cantaresc / punte , ci / total.
Va rog sa-mi dati un sfat prin care sa-mi pot salva soferul de la o asa amenda .
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters21696 , utilizator 09:01, 27 Februarie 2009
puteti contesta in instanta si va puteti folisi de proba cu martori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim deseuri din constructii - hg 1373/2008 sau hg 856/2002? Enescu Raluca Enescu Raluca Buna ziua! Sunt un operator de salubritate si in localitatea in care imi desfasor activitatea, preiau, inclusiv, deseuri din constructii de la diversi in ... (vezi toată discuția)
Tichet de cantar ginacoseru ginacoseru firma x distribuie materiale de constructii. pe langa varuri si adezivi mai distribuie si maruntisuri la bucata cum ar fi: scule (ciocan, surubelnita), ... (vezi toată discuția)
Sesizare refuzul unui bon fiscal sau factură fiscală. vicaminutz vicaminutz Bună ziua, am cumpărat o anumită cantitate de lemne in valoare de 150 milioane (10 milioane au fost date de catre soțul meu ca acont pentru lemne la care ... (vezi toată discuția)