avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Sesizare refuzul unui bon fiscal sau factură ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Sesizare refuzul unui bon fiscal sau factură fiscală.

Bună ziua, am cumpărat o anumită cantitate de lemne in valoare de 150 milioane (10 milioane au fost date de catre soțul meu ca acont pentru lemne la care nu i-a dat nimic nici o chitanță, iar restul de 140 milioane le-a dat băiatul meu in ziua când s-au adus lemnele ) in decembrie 2017 de la un gater din Crăcăoani, pentru construcția unei case. Bineînțeles că nu mi-a dat nici o factură sau bon fiscal, dar nici o altă hirtie însoțită cu lemnele. Domnul proprietar de gater spunându-i baiatului că nu se mai dau facturi fiscale și să stea liniștit.
În ianuarie 2018 m-am dus personal la acest gater pentru a cere factura. Raspunsul primit de la proprietarul gaterului a fost că ar fi făcut doar un AVIZ pe alt nume, iar dacă vreau neapărat factură, trebuie să îi mai dau încă 30 milioane pentru o ,,taxă la stat,, . Ne având cei 30 milioane ceruți, m-am întors acasă total dezamăgită.
După care, in aprilie 2018 având nevoie de alte lemne-căpriori tot pentru construcția casei, mă întorc din nou la același gater, îi explic că mai am nevoie de capriorii respectivi, îi cer factura fiscală, imi cere 47 milioane explicându-mi că a socotit prețul cu tot cu ,,taxa la stat,, și să îi las 7 milioane acont. După care îmi aduce capriorii pe data de 1 mai 2018, iar mama mea îi dă celelalte 40 milioane cum ne-am înțeles, șoferului care a adus lemnele, cerându-i factura. Șoferul camionului îi răspunde să stea liniștită că la ei nu se dau facturi.  Mama mă sună pe mine (tremurând toată și fiind vecină de un infarct cardiac) și îmi spune că șoferul a luat banii și nu i-a dat factura, i-a dat doar explicația. Eu il sun repede pe șofer și îi cer factura explicându-i că așa m-am înțeles cu proprietarul gaterului, iar dânsul îmi răspunde că a uitat să imi lase factura dar se intoarce și mi-o lasă. Mi-a lăsat doar un ,,AVIZ de insotire secundar,,
Întrebările mele sunt:
1. la un control de lege, îmi pot fi confiscate lemnele din curte ??
2. Acest gater poate fi un pic controlat, urmărit bine și verificat de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală sau Direcția Regională Antifraudă Neamț? ?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 14:42, 8 Mai 2018
Este o evaziune "porceasca". Daca anuntati ANAF, sunteti scos din culpa iar marfa nu poate fi confiscata, fiind cumparator de buna credinta. Avizul de Expeditie este un document de transport iar nu un document de schimbare de propietate a marfii. Ca urmare trebuia sa nu achitati nimic pana nu aparea factura.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
viorel55, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera o factura cu chitanța pentru care am plătit și nu am primit nimic? Marginean ioan cristian Marginean ioan cristian Cum pot recupera o factura cu chitanța pentru care am plătit și nu am primit nimic? Am cumpărat cherestea Am plătit un avans de 5000 roni și 37195 ... (vezi toată discuția)
Ajutor disperat vyo-stefi vyo-stefi Am cumparat 150 de mc de lemne,am primit Factura si nu stiu daca firma respectiva trebuie sa i-mi dea si Aviz de insotire a marfi si daca eu trebuie sa semnez ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal. marem marem Buna, In data de 20 decembrie 2012, am fost contactat de un individ sa efectuez un transport de material lemnos. Am incarcat si am plecat. Pe drum, am fost ... (vezi toată discuția)