avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum pot recupera o factura cu chitanța pentru care am ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum pot recupera o factura cu chitanța pentru care am plătit și nu am primit nimic?

Cum pot recupera o factura cu chitanța pentru care am plătit și nu am primit nimic?
Am cumpărat cherestea
Am plătit un avans de 5000 roni și 37195 roni rest de plata după ce mi-a adus cheresteaua in curte cu înțelegerea de a-mi trimite pe telefon chitanța cu factura pentru bani

Problema este mai mare
In Ianuarie găsesc pe olx anunt pentru cherestea sun ne înțelegem și m-a deplasez la fata locului
Cad ce cherestea face totul ok și barem palma pentru 1250 roni pe M cub la ( Lete Corni Grinzi și Clești 24,5 M cubi ) iar la Scandura 1100 roni pentru 5 m cubi și 1200 roni pentru alți 5 M cubi
Ne înțelegem la calitate clasa A fără coaja pe material fără culoare roșie fara găuri de insecte și fara culoare vânata fără copturi și lemnul sa fie din material verde nu uscat in picioare .
La sosirea materialului îl basculează in curte ii dau bani sotiei administratorului de debitare cherestea pentru ca dansa a venit cu șoferul de camion (Transportul era inclus in preț) și rămâne să-mi trimită chitanța și factura pe telef
Acum o daula întors , îl sun pe patronul firmei și îmi spune ca la cine am dat bai să-mi dea factura .
Materialele sant subdimensionate cu care 4. 5 mm pe latura ( exp cote date si pe avizul de însoțire al marfi primit 0,150mm/0,070 iar in realitate este de 0,145/0,065 ) Scandura este de 22 mm. Fata de 25 mm cât trebuia sa fie și 60% este cu coaja pe o latura
Diferența de dimensiuni este de 3,5 M cubi
Ce pot face in cazul asta să-mi recuperez diferența de 3,5 M cubi iar Scandura nu o pot folosi la nimic
Un sfat va rog !

Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:13, 12 Aprilie 2022
Puteti sa-i spuneti ca mergeti la Antifrauda Fiscala sa-l reclamati ca vinde material lemnos fara factura , iar pentru evaziune fiscala ( ca asta face in fapt ) e infractiune si va avea dosar penal pentru evaziune .
Asta in caz ca nu va remite factura si dovada platii si sa va remedieze neconformitatile.

Nu cred ca risca o vizita la firma lui de la Antifrauda fiscala din cadrul ANAF . ( posibil nici sa nu aiba autorizatie pentru firma sa efectueze comert cu material lemnos deci e si mai grav )
Aici aveti adresa unde se poate face reclamatia :[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare refuzul unui bon fiscal sau factură fiscală. vicaminutz vicaminutz Bună ziua, am cumpărat o anumită cantitate de lemne in valoare de 150 milioane (10 milioane au fost date de catre soțul meu ca acont pentru lemne la care ... (vezi toată discuția)
Posibila inselaciune - aspecte SANTIER SANTIER Buna seara! La inceputul lunii aug. 2016, un prieten de-al meu a vb. cu vecinul lui sa ii aduca niste lemne de foc (6 mc steri) . Vecinul respectiv a ... (vezi toată discuția)
Decontari in valuta camicami camicami Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)