avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare nefinalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare nefinalizat

Cumnata mea ( care locuieste in Elvetia) a platit in 1994 o suma reprezentand pretul de vanzare al unui imobil. In urma acestei tranzactii are o chitanta parafata de notarul in fata caruia a fost realizata tranzactia. In 30 de zile urma sa se incheie contractul de vanzare cumpararea dar nu s-a intamplat. Vanzatorul, cetatean turc este de negasit. Ea locuieste in acel apartament dar toate actele sunt pe numele acelui domn. Ce putem face pentru a intra in posesia de drept a apartamentului? Multumesc.
Va trebui să se adreseze instanţei cu o cerere în prestaţie tabulară, întemeindu-se pe antecontractul încheiat.

Problema este ca ea locuieste in Elvetia iar zilele acestea se afla in vacanta in Romania si ma gandeam ca poate profitam de prezenta ei si facem o imputernicire / procura notariala pentru a putea demara noi, in numele ei procesul.
Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, cu ce incepem si cu ce terminam ca si procedura.
Pentru a putea formula o actiune in prestatie tabulara in numele cumnatei d-voastra, va trebui sa aveti o imputernicire speciala data de cumnata in fata unui notar public pentru a putea fi autentificata de acesta. Ar fi bine sa discutati cu un consilier sau avocat pentru redactarea actelor si reprezentarea in fata instantelor de judecata.BAFTA!l
Va multumesc .
Presupun ca ceea ce ati semnat in fata notarului este un "antecontract de vaznzare cumparare"; daca este asa, va trebui sa promovati o actiune in realizare, prin care sa solicitati instantei sa pronunte o "hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare"; in masura in care cumnata a avut folosinta apartamentului, si s-a platit integral pretul, aveti toate sansele de castig.
Daca veti merge la un notar, acesta va sti sa redacteze procura judiciara, desi daca intentionati sa angajati un avocat, este mai bine sa va indrume char el.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare LiviuO LiviuO Buna ziua ,va rog un sfat in legatura cu un contract facut prin notar . Prietena mea a fost casatorita si a divortat prin notar .Ea si fostul sot au dorit sa ... (vezi toată discuția)
Antecontractul de vanzare-cumparare si sechestrul asigurator DanyD DanyD Este posibil in cazul in care am incheiat un antecontract de v-c (si am platit aproape toata suma!) sa cer instantei instituirea unui sechestru asigurator, ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)