Daca aveti banuieli (desi nu sunt suficiente pentru a convinge instanta sa dispuna in consecinta), ati solicitat instantei sa trimita o adresa pentru a afla daca este inregistrat decesul in Registrul National de evidenta a persoanelor?
Da, aceasta este solutia cea mai viabila care v-ar scoate din situatia incurcata si v-ar lamuri.
Aveti dreptul de a solicita chiar dvs. printr-o cerere adresata Registrului National de evidenta a persoanelor si sa primiti raspuns la cerere.
Pe de alta parte, puteti sa va uitati si sa vedeti daca delegatia a fost semnata de client.
Aveti dreptul de a va inscrie in fals daca sunteti sigur ca persoana a decedat si nu a semnat delegatia.
Din cate inteleg eu, avocatul in cauza isi face treaba pentru care a fost angajat, aparand interesele clientului sau iar prietena d-voastra, aflata de partea adversa vrea sa-l impiedice sa faca asta pentru ca ea crede ca acesta are alte interese decat sa faca treaba pentru care a fost angajat. Ca neregula grava prietena a sesizat ca nu apare pe intampinari mentiunea "prin avocat"
:angry:
Unu. Nu va mai legati de avocatul partii adverse. E urat si o tactica murdara de aparare. Avocatul isi face treaba pe care s-a angajat sa o faca. Daca ati avea un avocat EXACT asta ati dori sa faca, atunci de ce avocatul partii adverse trebuie sa fie de partea d-voastra? Dovediti ca aveti dreptate, castigati procesul si lasati-l in pace pe avocat. In tarile civilizate asa se face.
Doi. Credeti ca daca indepartati "avocatul malefic" nu o sa mai gaseasca pe nimeni in Romania?
Trei. Sfatul meu este sa va potoliti. Urmariti-va interesul si faceti-va apararile cum doriti, dar potoliti-va. Denuntul calomnios este infractiune si cu toate ca n-am mai vazut pe cineva condamnat pentru denunt calomnios de mult timp, nu vreti sa fiti d-voastra cei care sufera o astfel de condamnare. Rabdarea avocatului partii adverse s-ar putea sa aiba limite.
Ah, sa nu uit! Singura persoana care ar putea fi vatamata prin depunerea unei delegatii avocatiale in lipsa unui contract este numai persoana aparata de avocat. Daca avocatul, chiar fara contract valabil apara un client si castiga procesul nu exista vatamare. Daca-l pierde, raspunde numai fata de cel care a pierdut.
Multumesc pentru sfat.Prietena mea este contrariata ca avocatul foloseste doua semnaturi,una pentru actele ce le depune ca din partea debitoarei sale,lasind sa se creada ca ar fi semnate chiar de ea si alta pe care semneaza actele mentionind "prin avocat"pe care de obicei le depune cind se prezinta in proces.Deasemenea,prietena mea stie doar ca debitoarea ar fi fugit in Germania,deoarece este urmarita de multi creditori ai firmei sale actual in insolventa,nu stie sigur daca mai traieste deoarece nu raspunde la telefonul ce-l stia.N-o poate chema la un mediator pt stingerea conflictului,nestiindu-i adresa si nici-un judecator nu vrea s-o cheme in proces,unde a fost folosit un martor mincinos care acum este urmarit penal pt.marturie mincinoasa,iar avocatului nu-i pasa ca acesta ar putea fi arestat.pune presiune pe judecatori sa termine cit mai repede sa poata intoarce executarea silita inainte de a se judeca penalul.Toate acestea pentru o suma de 7000 euro!
Debitoarea nu este obligata sa se prezinte la proces.
Avocatul are dreptul de a semna in locul ei si faptul ca doar semneaza fara sa mentioneze ,,prin avocat" nu inseamna nimic deoarece avocatul are dreptul de a senma in locul clientului.
Ati putea sa atrageti atentia instantei sa aplice si stampila de avocat daca nu face aceasta mentiune.
Se poate semna si aplica stampila fara sa fie necesar sa se mentioneze ,,prin avocat''.