avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Testare psihologica - angajati care conduc masina ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Testare psihologica - angajati care conduc masina unitatii.

La ce perioada se testeaza psihologic angajatii care conduc masina unitatii?
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:10, 20 Aprilie 2013
Angajatii care conduc masina institutiei vor efectua testarea psihologica odata cu controlului medical periodic (in cazul dumneavoastra la nu mai putin de 12 luni).
Asa am informat si eu dar mi se cere legea unde scrie negru pe alb ca e obligat sa faca testarea psihologica. Mi s-a raspuns ca are avizul de sofer profesionist care e valabil 3 ani si nu mai trebuie. In fisa de la medicina muncii scrie aviz psihologic dar nu scrie perioada si de aici tot felul de interpretari. Multumesc
HG nr.355/ 11.04.2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, in anexa fisa nr.140 Personal care in cadrul activitatii profesionale conduce utilaje, vehicul de transport intrauzinal si/ sau masina institutiei.
Avizul psihologic este cuprins in cadrul examenului medical periodic si examenul psihologic se face o data cu acesta.
Ordinul 447/2003 care aproba Instructiunile privind examinarea medicală şi psihologică a personalului din transporturi cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, prevede in Anexa 2 "Lista funcţiilor cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei şi condiţiile de examinare medicală şi psihologică" categoriile de personal si periodicitatea examinarilor .
Avize medicale şi psihologice pentru aceste categorii sunt eliberate de către comisiile medicale şi psihologice de siguranţa circulaţiei din cadrul policlinicilor teritoriale, centrelor de diagnostic şi tratament, laboratoarelor de psihologie şi al Spitalului nr. 1 Căi Ferate Witting Bucureşti, care aparţin reţelei sanitare proprii a Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, precum şi de către Comisia medicală autorizată din Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "General doctor aviator Victor Anastasiu".
Astfel, pentru cond. auto este prevazuta o periodicitate de 3 sau 4 ani in fuctie de categoria de transport: de persoane sau marfuri, intern sau international.

In concluzie, ex. psihologic obisnuit trebuie facut anual, asa cum prevede HG 355/2007 si o data la 3 sau 4 ani in unitatile specializate in siguranta circulatiei, asa cum prevede ord. 447/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Siguranta transporturilor Openmind Openmind Buna ziua, Conducatorii auto categoria \"C\", care circula doar intrauzinal, concura la siguranta circulatiei? Adica, trebuie sa fie examinati medical si ... (vezi toată discuția)
Vizita medicala anuala Andreica007 Andreica007 exista vreo diferenta intre vizita anuala facuta de un angajat care nu face deplasarii cu masina proprie in scop de serviciu si unul care face? daca da, ma ... (vezi toată discuția)
Siguranta circulației, aviz medical dpdv ssm. angajații care ... cyan cyan Siguranta circulației, aviz medical dpdv ssm. Angajații care exercita pe langa profesia de baza și pe cea de conducător auto pentru transport persoane ... (vezi toată discuția)