avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... instrainare fara nici un fel de act
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

instrainare fara nici un fel de act

buna ziua, am si eu o intrebare catre consultantii forumului, acum 2 ani am vandut catre cineva o motoreta neinmatriculata facuta de mine artizanal din piese cumparate de pe net fara acte aceea persoana a fost surprinsa conducand motoreta pe un drum public neinmatriculata si fara a poseda permis de conducere la un an dupa ce eu i-am vandut-o lui.Am primit o citatie sa ma prezint la politie pentru a face o chitanta de mana precum ca i-am vandut-o si a da o declaratie. Piesele din care a rezultat motoreta nu au fost declarate furate.
Ce trebuie sa fac in cazul acesta si ce sa declar la politie sunt vinovat de ceva, nu stiam la aceea data ca aceea persoana nu poseda permis de conducere si nici nu stiu ce capacitate cilindrica are motorul folosit de mine la motoreta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bogman , utilizator 08:44, 19 Aprilie 2013
Eu nu cred ca politia se implica in a produce acte de proprietate pentru o persoana.
Evenual pot cerceta provenienta bunului, dar nu cred ca au competenta sa ajute posesorul sa inmatriculeze motoreta.
Asadar puteti da declaratii spunand adevarul.
Nu consider ca e vina dvs ca ati instrainat un bun neinmatriculat, ci este vina exclusiva a conducatorului care a circulat pe drumurile publice cu motoreta neinmatriculata si fara a poseda permis de conducere pentru categoria respectiva de vehicul.
va multumesc , am avut o discutie telefonica cu ofiterul care sa recomandat doar,, ofiter serviciul atat si numele si fara a declara vre-un grad si ma amenintat ca ,,ma tine in amenzi pana ma satur,, dupa ce l-am refuzat sa ma duc la politie spunand-ui sa ma citeze la domociliu si voi veni de aceea imi era frica , va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire dexter89abler dexter89abler Buna seara, Daca eu posed permis de conducere (categoria B) si cel care conduce autovehicolul ( proprietarul} nu detine, mie mi se intampla ceva ca posesor de ... (vezi toată discuția)
Impins motocicleta pe drum public fara permis cat a Sinthyex Sinthyex Buna ziua, Inca nu detin permis de categoria A. Este legal sa imping o motocicleta inmatriculata (fara sa ma urc pe ea) pe o strada (drum public), daca ... (vezi toată discuția)
Conducere auto ,neinmatriculat si cu numere false ella2010 ella2010 un amic a fost surprins de mai multe ori conducand cu permistul suspendat si cu o masina neinmatriculata dar cu numere false. specific ca omul sufera de o ... (vezi toată discuția)