avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reincadrare functionar public
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reincadrare functionar public

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
-am fost functionar public 3 ani si 9 luni dupa care contractul de munca a incetat cu acordul partilor.
-la acest moment incadrarea era de CONSILIER CL.I,GR.PRINCIPAL TR.2
-am lucrat 5 ani ca PFA
-am ocazia sa fiu angajat la institutia cu care am contract de consultanta ,tot ca fuctionat public
Intrebare:
-examenul este de "admitere "in corpul functionarilor publici sau de "revenire" in corpul FP si ce incadrare voi primi in cazul promovarii examenului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 10:30, 2 Martie 2009
Cred ca dumneavoastra ar trebui sa stiti mai bine,. Din cunostintele mele gradele de incadrare se dau la functionarii publici in functie de vechime.
1. Este vorba de ocupare a unei functii publice prin recrutare.

2. Veti ocupa functia publica pentru care dati concurs; se mentine clasa iar salarizarea va fi la treapta III, chiar daca veti da concurs pentru o functie publica treapta I sau II.
Multumesc pentru raspuns.
Asta am inteles din 188/rep dar ce nu gasesc ,dar apare in in 188/1999 art 51 al 2,care in republicarile ulterioare se pierde ,referitor la "persoanele care revin in corpul FP pentru motive care nu le sunt imputate vor fi incadrate in gradul,clasa si treapta dobandite anterior,la care SE POT adauga prin examen .......gradele,clasele si treptele corespunzatoare timp lucrat inalte sectoare".
Am apelat la DVS deoarece am avut o experienta dezamagitoare ,in urma cu ceva timp ,cand m-am adresat cu o problema AG.FUNCT.PUB. si care faceau fete fete deoarece nu reuseau sa gaseasca pe calculatoarele din acel birou bazade data a FP din rezerva. Pana la urma am ajuns la Juritic unde mi s-a sugerat "sa las o cerere " la care am primit un raspuns "complex" din care nu se intelegea nimic.
Stima
Prevederea la care faceti referire nu mai exista in Statut de cand acesta a fost modificat prin Legea 251/2006.

Gasiti ceva asemanator la art. 103, alin. 2 din Legea 188/1999, numai ca incetarea raporturilor de serviciu prin acordul partilor nu reprezinta motiv neimputabil functionarului public, conform art. 97 si urm. din acelasi act normativ.
Buna ziua,
din cate tin eu minte ca si eu am fost functionar public, incadrarea se face in functie de postul care este scos la concurs, gradul si treapta se pastreaza.
Succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic numit in functie publica - concurs nutzy nutzy sunt angajata la o primarie ca si consilier juridic si acum trebuie sa ma pregatesc sa dau exam de trecere in treapta superioara de salarizare, ca functionar ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional foltalucian foltalucian Lucrez in sistemul bugetar din anul 1994, cand am fost incadrat pe studii medii. Deorece din 1994 si pana in prezent nu am fost avansat la termenele legale, ... (vezi toată discuția)