avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele asociatiei refuza sa puna la dispozitie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele asociatiei refuza sa puna la dispozitie acte

conform art. 10 din legea 230/207 am trimis presedintelui asociatiei de proprietari printr-o scrisoare cu confirmare de primire o cerere in care solicitam copii dupa unele contractele incheiate de asociatie cit si copii dupa sedintele adunarii generale si a comitetului executiv in care s-au luat hotaririle de incheiere a acestor contracte, dar presedintele mi-a spus in fata ca nu vrea sa mi le dea. Unde ma pot adresa ? la politie sau la primarie , sau la amindoua ? presedintele poate primii pt. refuzul sa o amenda contraventionala ? multumesc
Cel mai recent răspuns: florea59vasile , utilizator 10:50, 20 Aprilie 2013
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Dispozitia invocata de dvs precizeaza obligatia reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui strict sa permita accesul la documentele asociatiei de proprietari si nu multiplicarea acestora
Politia nu are competenta a obliga presedintele de asociatie de proprietari sa elibereze copii ale documentelor asociatiei de proprietari
Serviciul specializat din primarie,de regula este rezervat a dispune sanctionarea presedintelui ,in temeiul disp
Art. 32. - (2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

Sunt situatii in care autoritile cu atributii si competente in domeniu,pot dispune sanctionarea presedintelui de asociatie de proprietari,inclusiv trimiterea acestuia in judecata
care sunt acele autoritati ?
Primaria de care apartineti, la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Contactati un expert contabil autorizat CECAR, stabiliti obiectivele concrete ale unei verificari contabile, platiti verificarea respectiva, daca suspiciunile se confirma solicitati o expertiza contabila si cu rezultatele la indemana faceti o plangere penala direct la Parchet. Costa ceva bani dar daca aveti dreptate va puteti recupera suma de bani in justitie. Varianta cu verificarea din partea Primariei este pierdere de timp.
Nu se intelege ca ar dori chiar o verificare contabila, mai degraba doreste sa vada documente ale asociatiei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati sa formulez o plangere ... Lumyna Lumyna Buna ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati sa formulez o plangere administrativa impotriva unui functionar public din cadrul unei primarii care refuza sa ... (vezi toată discuția)
Mandatarea presedintelui Cristian_1011 Cristian_1011 Buna ziua , Am si eu o intrebare in legatura cu articolul 27 litera d) \"mandateaza comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Refuz raspuns solicitari asociatie proprietari ConstantinCS ConstantinCS 1. As dori sa stiu unde se incadreaza fapta unui presedinte de asociatie de proprietari de a refuza: - punerea la dispozitie a unor copii dupa documentele ... (vezi toată discuția)