avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebari punctuale legate de APEL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari punctuale legate de APEL

Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari, intrucat risc sa pierd calea de atac:
1. In procesul civil pe care l-am deschis acum un an mi-am angajat o avocata cam neglijenta cu procesul meu, iar intrebarea ar fi daca hotararea judecatoreasca este comunicata si partii - adica mie - sau doar aparatoarei mele. Intreb acest lucru intrucat eu nu am mai primit nicio citatie pentru ultimele doua termene.
2. In cazul in care hotararea s-a redactat pot formula apel impotriva sentintei civile, in ipoteza in care voi afla numarul hotararii.? In aceasta situatie ar trebui sa fac dovada termenului de decadere de 15 zile prin anexarea la cererea de apel a copiei de pe comunicarea atasata sentintei ce poarta stampila cu data la zi a postei?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:06, 27 Februarie 2009
Daca a fost declarat domiciliu procedural ales la avocat s-ar putea sa nu va mai transmita si dumneavoastra hotararea. Cel mai bine ar fi sa mergeti dumneavoastra la instanta sa aflati daca s-a redactat hotararea si daca a fost comunicata.
Va mai sugerez sa faceti o cerere de comunicare si la domiciliu dumneavostra a hotararii in cazul in care nu sa comunicat sau o cerere de comunicare si repunere in termen daca s-a comunicat in alta parte.

O sear buna!
Av. Roman Vasile
1. Daca ati fost prezent la un singur termen, si era obligatia dvs. sa fiti in sala de judecata, instanta nu v-a mai citat, intrucat aveati termen in cunostinta.
Veti primi dvs. hotararea judecatoreasca daca domiciliul trecut in cererea de chemare in judecata este al dvs., respectiv daca nu ati avut domiciliul ales la aparator.

2. Puteti afla daca hotararea s-a redactat din arhiva instantei. Tot acolo aflati si numarul hotararii judecatoresti.
Puteti da si un telefon...
Dupa ce aflati numarul hotararii judecatoresti (deplasandu-va in arhiva), declarati apel si solicitati comunicarea hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Actiune in comercial- pretentii ct ct sa presupunem ca societatea 'x' este data in judecata de societatea "y"pentru pretentii.Societatea "x" nu este citata in mod legal, reprezentantul acesteia ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)