avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actiune in comercial- pretentii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actiune in comercial- pretentii

sa presupunem ca societatea 'x' este data in judecata de societatea "y"pentru pretentii.Societatea "x" nu este citata in mod legal, reprezentantul acesteia afla dupa ce sentinta a fost pronuntata depre existenta procesului si a sentintei care obliga societatea x la plata pretentiilor.( in mod indirect, prin internet) Poate reprezentantul paratei sa obtina acces la dosarul cauzei? De la judecatoie raspunsul a fost ca dosarul se poate vedea numai la arhiva, dupa emiterea hotararii judecatoresti, adica dupa ce cazul devine istorie Pretentiile ridicate in instanta nu sunt intemeiate ( adica societatea x nu are acekle datorii fata de s. Y insa pentru a depune recurs nu este normal sa vada documentele ce au stat la baza decalnsarii pocedurii si la pronuntarea sentintei?In ce conditii se pot obtine asemena informattii in timp util?
2.CE inseamna cu drept de recurs in 15zile de la comunicare? Data primirii hotararii judecatoresti sau data publicatii pe site-ul instantei?
3.Recursul se face la aceeasi instanta la care s-a judecat fondul?
4. Pot exista situatii in care hotararea judecatoreasca sa nu fie transmisa paratei ?Rog raspuns urgent Multumesc
Cel mai recent răspuns: ct , utilizator 22:38, 15 Iunie 2008
Recursul il declarati pe baza hotararii care vi s-a comunicat la adresa corecta, adica la sediul firmei. Termenul de 15 zile curge de la comunicarea hotararii prin posta.
Cererea de recurs se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii.
POt exista, daca adresa indicata de reclamant nu e trecuta corect.

Cel mai bine este sa discutati cat mai urgent cu un avocat care sa va redacteze cererea de recurs si sa va reprezinte in instanta.
Intr-adevar, dosarul se poate vedea in arhiva doar, dupa ce hotararea judecatoreasca este redactata. Ceea ce nu inseamna ca a devenit istorie cazul, ci chiar din contra. Hotararea data in respectiva cauza va va fi comunicata si dvs. Daca reclamantul a indicat in mod voit sau din eroare o alta adresa, atunci puteti face adresa catre dosar ( numar de dosar, instanta) prin care faceti o sesizare ca in realitate adresa procedurala (unde ar fi trebuit sa va fie comunicate toate citatiile si actele de procedura) este alta, si anume: si o indicati. Faceti 2 exemplare, unul il lasati la registratura si pe celalalt luati viza cu stampila si semnatura de la Judecatoriel, unde este introdusa actiunea. Faceti o copie xerox dupa cererea vizata si mergeti cu ea si la grefiera care redacteaza hotararea (intrebati numele acesteia la arhiva si unde o puteti gasi); ii explicati situatia si cereti sa va fie comunicata sentinta la adresa corecta. Ulterior, dupa ce va v-a fi fost inmanata hotararea, puteti face recurs. 15 zile de comunicare, inseamna 15 zile de cand v-a fost inmanata efectiv hotararea redactata, nu 15 zile de la pronuntare sau publicare pe internet.
Dupa ce dosarul va fi in arhiva, puteti face si copii xerox dupa inscrisurle depuse de reclamanta in sustinerea cererii. Puteti avea acces la dosar in arhiva cu o cerere facuta din partea societatii, cu stampila si semnata de administrator.Recursul se depune la instanta care a judecat fondul (primul dosar), insa se trimite de aceasta instanta la cea ierarhic superioara, adica la Tribunal, care va judeca recursul.
Daca nu mai sunteti in termen sa faceti recurs, tocmai pentru ca actele procedurale nu v-au fost comunicate dvs puteti solicita o repunere in termen, evident facand dovada celor afirmate.
Multumesc mult pentru raspunsurile dvs clare si detaliate si pentru promtitutidea cu care mi-ati raspuns.
Raspunsurile dvs imi vor fi de mare ajutor.
CT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de repunere in termenul de recurs - admisibilitate Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Buna ziua, stimati colegi si forumisti. Vreau sa supun atentiei o problema de procedura civila, in speranta ca un coleg, cu o experienta mai vasta decat a mea, ... (vezi toată discuția)
Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Comunicarea hotararii instantei de fond Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar in care am calitatea de parat,instanta de fond si-a motivat in sfarsit hotararea dupa mai multe luni de la pronuntare,dar cu toate ... (vezi toată discuția)