avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent insertie 2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent insertie 2013

Buna ziua. Sunt o mamica care a nascut pe 11 aprilie 2012. Am optat pentru CIC de 1 an. M-am intors la munca cu o luna si jumatate mai devreme, respectiv pe 4 martie 2013. Deoarece dupa doua luni de la depunerea actelor nu mi-a fost virat stimulentul de insertie pe contul specificat am sunat la Agentia de Protectie Sociala din str. Ion Cimpineanu. Am aflat cu stupoare ca am dreptul sa beneficiez la stimulent doar din 11.04 (data nasterii copilului) desi m-am intors la munca din 04.03. Ca puteam beneficia de acest stimulent de la data intoarcerii la locul de munca doar daca ma intorceamcu min 3 luni inainte de a implini copilul un an. Ca legea ar fi fost modificata undeva prin octombrie 2012 si ca ei doar aplica legea (desi nu a fost in stare sa precizeze ce ordonanta ar fi aparut). Conform legislatiei in vigoare orice mamica care a optat pt un an si se intoarce mai devreme, chiar si cu o zi, are dreptul la acest stimulent de insertie de la data in care incepe sa realizeze venituri pina cind copilul implineste 2 ani. Va rog sa imi spuneti daca a aparut o modificare la aceasta legislatie. Vreau sa imi cunosc drepturile si sa stiu daca trebuie sa insist la Agentia de Prestatii Sociale. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: catabota , utilizator 14:12, 25 Aprilie 2013
Buna ziua,
Va anexez raspunsul primit de la APSMB la cele de mai sus:

Stimata doamna, v-am atasat un raspuns recent pe care institutia la primit de la minister. In finalul adresei, respectiv, punctul 4, lit. a, veti gasi raspunsul cu privire la data legala de punere in plata a stimulentului de insertie, pentru persoanele care si-au reluat activitatea inainte de implinirea varstei de un an a copilului.

din pacate nu stiu cum sa va atasez adresa respectiva pt ca nu vad nici o optiune... ma puteti ajuta? nu am cum sa o redactez , doar sa o atasez.... multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
catabota, utilizator
Incercati sa scrieti aici raspunsul de la Minister, asa cum l-ati primit, poate ne dumirim si noi de ce minuni mai face Ministerul Muncii.
o puteti atasa la documente utile si de acolo se poate vedea de cei interesati .....
l-am salvat la documente utile : adresa de la min muncii cu privire la aplicarea art 11 din OUG 111/2010. Va rog sa imi spuneti daca in situatia de fata mai pot face ceva (adresa depusa la registratura la Min Muncii) sau orice altceva. Va multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
catabota, utilizator
Am citit acest document, chiar si listat , si nu este decat o enumerare de texte de lege , care v-au fost prezentate in postarile anterioare ...

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie - concediu paternal irinao irinao Buna ziua. Nu am reusit sa identific in forum raspunsul la urmatoarea intrebare. Imi cer scuze daca se repeta. In cazul in care parintele aflat in CCC revine ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil geoanda geoanda Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de stimulentul de insertie. Eu am optat pentru CCC de un an iar potrivit legii ar trebui sa ma intorc ... (vezi toată discuția)