avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Demersuri pentru obþinerea hotãrârii de divorþ a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Demersuri pentru obþinerea hotãrârii de divorþ a pãrintelui

Tatal meu este decedat de 19 ani si a mai fost casatorit anterior casatorie din care a rezultl fratele meu vitreg. In urma decesului tatalui nu am efectat succesiunea. Acum 3 saptamini a decedat si mama mea si am mers la notariat pentru a deschide succesiune dupa ambii parinti si mi sa cerut copie de pe hoatararea de divot a tatalui meu pe care eu nu am gasit-o in actele lasate de parintii mei. Cum pot procura o copie de pa aceasta hotarare si unde ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: MDP LAWYERS , Avocat 14:30, 19 Aprilie 2013
identificati la ce instanta a fost divortul, mergeti la acea arhiva, si presupun ca o sa il gasiti dupa mapa de sentinte(pentru a afla numarul de dosar) dupa aceea urmand sa programati dosarul sa fie adus(daca ei nu au o arhiva suficient de mare incat sa tina si dosare veci de zeci de ani). sfatul meu este ca atunci cand ati aflat numarul de dosar sa trimiteti prin posta cererea si taxele pt. legalizarea acelei hot.judecatoresti(2 lei taxa cec + 0.15 timbru jud.). ar fi totusi bine daca ati apela la cineva mai specializat (este posibil sa pierdeti foarte mult timp.)
avand in vedere ca de la divort au trecut mai bine de 20 de ani, incercati intai la starea civila poate va pot da ei un certificat ca prima casatorie apare ca desfiintata. daca nu trebuie urmat sfatul colegului desi putuin probabil sa gasiti in arhiva tribunalului dosare atat de vechi. s-ar putea sa nu va ramana decat solutia arhivelor nationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mama galigozauru galigozauru mostenire dupa mama,succesiune,doi copii,ce se cuvine fiecaruia (vezi toată discuția)
Succesiune ninett ninett Bună seara! Vă cer părerea și sfatul în următoarea problemă: doi soți divorțează, se face partajul bunurilor, cei doi copii rămân, prin hotărâre ... (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa actelor de stare civila maria88 maria88 Buna ziua , Mama mea a decedat in septembrie 2013. S-a casatorit cu tatal meu acum 51 de ani . Anterior a fost casatorita si a avut un baiat care a ramas ... (vezi toată discuția)