Buna ziua
Va rog dacă mă poate ajuta cineva cu un răspuns la întrebarea:
Cât este amenda dacă nu am trecut impozitul pe dividende in declaratia 100 pentru luna Decembrie?
Dividendele au fost repartizate in Decembrie 2012 din profit 2011
In Declaratia 205 au fost trecute
Multumesc pentru ajutor
Nedepunerea declaratiei privind impozitul dividende se sanctioneaza cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice(Art.219, alineatul 2, litera d din CPP).
Cuantumul amenzii se reduce cu 50% in cazul in care este platita in 48 de ore potrivit art 221, alineatul 5 din Codul de procedura fiscala.
@lee_vu
Retificativa se poate face numai pentru obligatiile raportate. In cazul de fata, chiar daca avem de a face cu o declaratie 100 depusa, ea nu contine obligatia de plata la care se face referire.
Declaratia rectificativa contine suma declarata initial si suma corectata. In acest caz nu avem suma declarata initial.
Aveți perfecta dreptate domnule Marian, am căzut in capcana pentru ca nu s-a mai declarat impozitul pe profit , altceva nu mai aveam de declarat si amenda se da pentru orice obligatie nedeclararea.
Numai bine
Impozit dividende
sabin130ro
Problema grea la societatea unde am preluat de curand contabilitatea.
In decembrie 2009 profit.
In ianuarie 2010 sa repartizat pe dividende (nu cred ca a ... (vezi toată discuția)