avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Impozit dividende
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Impozit dividende

Buna ziua
Va rog dacă mă poate ajuta cineva cu un răspuns la întrebarea:
Cât este amenda dacă nu am trecut impozitul pe dividende in declaratia 100 pentru luna Decembrie?
Dividendele au fost repartizate in Decembrie 2012 din profit 2011
In Declaratia 205 au fost trecute
Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: martady , utilizator 21:06, 21 Aprilie 2013
Buna ziua,

Nedepunerea declaratiei privind impozitul dividende se sanctioneaza cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice(Art.219, alineatul 2, litera d din CPP).
Cuantumul amenzii se reduce cu 50% in cazul in care este platita in 48 de ore potrivit art 221, alineatul 5 din Codul de procedura fiscala.

Numai bine
Multumesc mult
martady a scris:

Cât este amenda dacă nu am trecut impozitul pe dividende in declaratia 100 pentru luna Decembrie?

se intelege ca ati depus D100 pentru decembrie, dar fara impozit pe dividende.

atunci nu este nicio amenda. faceti rectificativa.

Buna seara

@lee_vu
Retificativa se poate face numai pentru obligatiile raportate. In cazul de fata, chiar daca avem de a face cu o declaratie 100 depusa, ea nu contine obligatia de plata la care se face referire.
Declaratia rectificativa contine suma declarata initial si suma corectata. In acest caz nu avem suma declarata initial.

Numai bine
Aveți perfecta dreptate domnule Marian, am căzut in capcana pentru ca nu s-a mai declarat impozitul pe profit , altceva nu mai aveam de declarat si amenda se da pentru orice obligatie nedeclararea.
Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende sabin130ro sabin130ro Problema grea la societatea unde am preluat de curand contabilitatea. In decembrie 2009 profit. In ianuarie 2010 sa repartizat pe dividende (nu cred ca a ... (vezi toată discuția)
Declaratie rectificativa la d100 stelach stelach Buna ziua, am depus declaratia 100 pentru un impozit , si am omis un alt impozit. Cum se face correct rectificarea. Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Declaratia 390 alice53 alice53 poti face o declaratie rectificativa fara sa primesti amenda? (vezi toată discuția)