avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Copyright si Fair USE pe youtube.
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Copyright si Fair USE pe youtube.

Buna ziua!

Sunt Liviu, am 20 de ani si sunt DIGITAL DJ. Fac tot felul de mixuri si le urc pe soundcloud/mixcloud si YOUTUBE. Unele au succes altele mai putin, cele care au avut succes pana acum, au strans suficiente vizualizari pe youtube pentru a primi "oferta" de a activa "Monetise". Oferta asta presupune plasarea unor banere in si pe video, banere din care eu urmeaza sa fac bani.

1. E legal sa las youtube-ul sa plaseze banere in video-uri si sa fac bani? Sau dupa ce activez aflu ca ma da in judecata X? Intra la "fair use" ?

Ce se incadreaza la fair use? Ce poate fi clasificat ca fiind copyright infringement?
[ link extern ]
Acolo e tot ce fac, ce se afla acolo, intra la fair use (daca activez monetization) sau nu ? Risc sa fac "copyright infringement" ?

Ps. Nu stiu daca e sectiunea corecta.. multumesc anticipat!

Cu respesct,
Liviu

Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:31, 20 Aprilie 2013
Fair use se refera la citarea unor scurte portiuni dintr-o opera in scopuri consacrate, cum ar fi critica acelei opere, elaborarea de lucrari stiintifice, parodierea operei, etc. Fair use e un concept de drept american, asa ca mai degraba ar trebui sa discutati cu un avocat american. Puteti gasi un ghid despre fair use pe [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege referitor arta/fotografie: lucrarile mele publicate inadecvat fotograf13 fotograf13 Sunt fotograf, cineva a publicat pe net lucrariile mele fara acordul meu. A schimbat titlul fotografiilor prezentand lucrariile mele intr-un context ... (vezi toată discuția)
Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)
Încãlcarea drepturilor de autor de cãtre o firmã din canada DiMtopia DiMtopia In urma cu 5 ani m-am inscris pe un site ce gazduieste un joc online. Pentru acest joc am inceput sa creez diverse imagini. Dupa ce am creat prima imagine am ... (vezi toată discuția)