Va rog cine poate sa-mi dea un sfat juridic la urmatoarea speta:Bunica sotului meu a cumparat, prin act de vanzare cumparare 1000mp undeva prin anii 70, nu am acum contractual, pentru data exacta.Ulterior la finante a declarat doar 250 mpCat timp bunica traia, a impartit terenul intre frati, oarecum in mod egal, aproximativ 300 mp de fiecare, dar fara acte .Doi dintre ei si-au construit casa si stapanesc terenul si casa.Tatal sotului meu nu si-a construit niciodata casa pe bucatica lui, doar l-a folosit ca si gradina.Dupa ce a murit bunica, mostenirea s a dezbatut doar pe 200 mp,in loc de 1000 mp cat avea bunica initial din contractul de vanzare cumparare.Acum si tatal sotului meu a murit.Ma intereseaza cum se poate dobandi sotul meu un act de proprietate pentru teren, deci pt cei 300 mp care I-a stapanit tatal lui?Va multumesc
va multumesc!am mers pe la vreo doi avocati din Bacau, orasul in care locuiesc, dar nu au reusit sa-mi zica nimic concret. Imi puteti da mai multe detalii va rog, despre aceste demersuri premergatoare?
În anii '70 nu putea cumpăra nimeni teren. Toate terenurile erau scoase din circuitul civil. Probabil că discutăm despre un act sub semnătură privată (o promisiune de v/c).
PS Excepţia ar constitui-o actele încheiate înainte de 1974, an în care au intrat în vogoare celebrele legi 59 si 59.
Dacă îmi amintesc bine, scoaterea din circuitul civil a început în anul 1974 - au fost Legile 58 si 59, precum și niște Decrete. Deci se putea cumpăra un teren până în acel moment.
De altfel, observ că Bunica forumistului a și declarat o parte din terenul cumpărat la finanțe, fiind posibil să existe un contract de vânzare-cumpărare.
Acesta a fost motivul pentru care am solicitat lămuririle, nefiindu-mi clar alegerea căii pe care ar trebui să o urmeze forumistul: succesiune, uzucapiune, constatare vânzare-cmpărare...
Cu stimă.
PS. Nu văzusem rectificarea mesajului, la data răspunsului...
Drept de proprietate
ghel40
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
P_Iulia
Buna ziua!
In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)