avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa de membru asociatie sportiva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa de membru asociatie sportiva

Buna ziua. Din nou va solicit ajutorul. Daca un club sportiv percepe o taxa de membru, se considera activitate economica? Ce inregistrari contabile efectueaza clubul si ce document elibereaza clubul pentru cotizatia de membru?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ella2389 , utilizator 21:23, 21 Aprilie 2013
Clubul sportiv constituit pe og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata, poate incasa cotizatie pentru membrii cu drept de vot in contul 7311 Venituri din cotizatiile si taxele de inscriere ale membrilor prin casa sau prin contul bancar. Acest venit nu e din activitati economice.
Daca aceasta cotizatie este perceputa lunar, nu este nicio problema, nu? (nu doar la inscriere) As avea nevoie de un draft, exemplu de chitanta/ document eliberat perivind cotizatia membrilor.
Va multumec.
Da. Cotizatia de membru se poate incasa lunar sau la trimestru, depinde cum hotarati (si la ce valoare) in cadrul adunarii generale pe baza de chitanta obisnuita (chitantier cumparat de la librariile cu imprimate tipizate) in care apare numele persoanei, valoarea si ce reprezinta acea valoare (cotizatie membru pentru luna sau lunile...).
Chitantele le treceti in registrul de casa.
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
george-neagu, moderator
Cu respect, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut de la o persoana fizica catre o asociatie sportiva bulgaras10 bulgaras10 am citit undeva ca trebuie facuta o dispozitie de incasare?cine o formuleaza si cum?pot gasi undeva un tipizat?dar pentru a se recupera banii,cum se ... (vezi toată discuția)
Asociație sportiva Marcolea25 Marcolea25 Bună ziua. Îmi puteți spune va rog dacă pot trece pe chitanța oferita plătitorilor de taxa lunară ceea ce reprezinta ca și SPONSORIZARE? (vezi toată discuția)
Club fotbal cristian8086 cristian8086 Buna ziua ! Am o scoala de fotbal ( asociatie club sportiv) inregistrata ca asociatie nonprofit.Pentru participarea la antrenamente se percepe o taxa ... (vezi toată discuția)