avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare cont bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare cont bancar

M-i sa spus de o firma de recuperari ca incepand cu 22.04.2013 i-mi va bloca salariul(adica contul, fiind singurul),salariul i-l am pe card,,,,va rog sa i-mi spuneti daca se poate? si ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:40, 22 Aprilie 2013
Buna ziua,

Fara hotarare judecatoreasca definitiva nu se poate sa va blocheze contul.
O firma de recuperari nu are puterea sa va blocheze contul, insa la cererea ei, un executor va poate pune poprire pe salariu dupa ce obtine incuviintare de la instanta.
Daca vi se blocheaza contul in care primiti salariu, la executor depuneti cerere sa ceara bancii deblocarea contului.
Vi se poate popri maxim 1/3 din vnitul salarial net, iar pentru cel putin doi creditori, fiecare cu titlul sau executoriu, maxim 1/2 din venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)
O mare problemă- comision retragere ivascu09 ivascu09 Mă numesc Ivaşcu Aurora Mihaela şi am o problemă legată de o poprire. La firma care lucrez mi se dă salariul pe card. Sunt divorţată şi am în ... (vezi toată discuția)
Blocare card credit?! ko_ny ko_ny Fiind bugetara , am pierdut in ultimul an mai mult de 40% din salariu(ore suplimentare, sporuri,salariu de merit), asa ca m-am trezit in situatia de a nu-mi ... (vezi toată discuția)