Iata ce spune Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
..............
Art. 41. - Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.
Acum, inttrebarea e:
cine sunt "ei", cei din blocul vecin, care nu vor si daca terenul dintre blocuri este in proprietatea locatarilor din blocuri.
Asemenea "afacere" nu se face cu
bilete de mana, cedarea folosintei prin concesionare trebuie facuta la notar si in plus de asta trebuie sa aveti si autorizatie de constructie de la primarie.