avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj - intrerupere si reluare, este posibil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj - intrerupere si reluare, este posibil?

Buna seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire . Sunt somera si as dori sa aflu daca exista o prevedere legala legata de perioada de proba in cazul in care imi gasesc de lucru . Mai exact , daca imi gasesc un loc de munca si dupa o perioada scurta de timp ( de exemplu 2 luni) sunt data afara sau imi dau demisia , pot reveni si continua cu somajul (din care am plecat initial)? , sau orice intrerupere a somajului inseamna anularea lui ?
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 20 Aprilie 2013
Art. 45 din Legea nr.76/2002:
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;
......

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
..

Asadar , in speta, solutia este angajarea cu c.i.m. pe perioada determinata cu o durata de cel mult 12 luni, astfel incat la incetarea c.i.m. sa se reia plata indemnizatiei de somajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Job nelly39 nelly39 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, momentan sunt in somaj de 1 luna, daca imi gasesc un job, pe perioada de 1-3 luni, cum procedez, dupa ce se ... (vezi toată discuția)
Somaj bureac62 bureac62 Esti in somaj de 2-3 luni...Apoi te angajezi pe perioada determinata de trei luni sa zicem.Inceteaza CIM.Intrebare:mai poti lua somaj? (vezi toată discuția)