avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Esti in somaj de 2-3 luni...Apoi te angajezi pe perioada determinata de trei luni sa zicem.Inceteaza CIM.Intrebare:mai poti lua somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 6 Decembrie 2012
Cf. art. 45 alin. 1 din Legea 76/2002:

Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;

Deci plata indemizatiei se suspenda, urmand ca la incetarea c.i.m aceasta sa se reia in plata.
Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiileacestea, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj mihueu mihueu Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj saftmiki saftmiki Am un salariat care a fost in cresterea copilui 2 ani, a venit a stat 2 saptamani si a plecat in somaj.A stat o luna in somaj si apoi a venit si la-m reangajat ... (vezi toată discuția)