avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobiliara pentru credit neplatit- ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobiliara pentru credit neplatit- posibilitate salvare imobil

Cai de atac ,forum superior,posibilitatea pastrarii locuintei?#-o
Cel mai recent răspuns: RaicuIrina , utilizator 18:22, 25 Aprilie 2013
Detalii insuficiente pentru raspuns la obiect
Teoretic,puteti formula contestatie la executare-daca va aflati in termen
Povestea suna asa Credit imobiliar transmis catre societatea SC Bucuresti afiliata Bancii intrucat la acel monent banca nu avea aprobari pentru refinantare sau reesalonare salariul fiind acelasi chiar daca cursul euro crescuse de la 35 la 45 .Mesajul lor catre mine la acel moment a fost ca achitind timp de 11 luni datoria catre Sc voi fi innapoiata banci si astfel castigam timp.Am platit 6000de Euro pentru a ajunge la zi cu datoria si o rata mult mai mare timp de 11 luni si nu am primit nici un contract de rambursare din partea firmei colectoare iar la sesizarea mea motivind ca imi lipseau ceva acte de la dosar.Deci cine trebuia sa ma anunte de acele acte,ei ma considera pe mine vinovata de neglijenta caci era spun ei interesul meu.Suma fiind prea mare am ajuns la un moment dat in imposibilitatea de a mai plati iar pe ei nu i-au interesat motivele mele ,,emotionale'',am fost si in audieta la aceasta societate dar nu am putut sa vorbesc cu D-na Directoare ci doar cu un consilier pe care nu-l interesau motivele sau vreo perioada de prelungire,sau faptul ca a fost si greseala lor .Nu ei doreau banii toti sau 10%si restul in 10 rate lunare,ceea ce pentru mine era imposibil suma este de 55000 de euro rata pe care mi-au cerut-o era de 450 de euro iar eu am ramas pe tusa.Am platit in continuare sume in functie de luna si venit intre 250-400 euro dar nu mi s-a scazut nimic si nu a avut vreo relevanta in fata lor drept pentru care am fost anuntata telef de un consilier ca voi fi data inexecutare silita .Am asteptat in zadar de la Judecatorie sau firma inceperea procedurii in instata si pe data de 15.04 am gasit in posta o instiintare de la un Executor din Ploiesti D-nul P ca procesul meu s-a judecat in data de 18.03 fara nr de Dosar si in termen de 15 zile sa platesc 60000de euro si cheltuielile executorului....Am ramas pe drumuri eu si copilul meu ce mai pot face?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Doamna,

Din pacate, daca nu aveti alta posibilitate sa platiti debitul fata de banca, nu aveti cum sa pastrati locuinta.
Daca nu incheiati un angajament de plata, fata de banca, si sa vi-l respectati, nu prea exista solutii in problema dvs.
va fi exeuctata silit de catre executorul judecatoresc.
O solutie ar fi sa o vindeti dvs, cu acordul bancii, pe piata libera, pentru a putea obtine un pret cat mai mare, altfel, veti ramane cu o parte din debit si dupa ce vi se va vinde casa.
Domnule Jocandi v-am rugat cu respect sa ma consiliati cred ca exista totusi o portita pt mine as putea sa fac o cerere de suspendare pt. ca suma ceruta de executor este prea mare iar suma datorata firmei recuperatoare nu mi-a fost explicata intrucat eu am platit catre firma 10000 de euro fara sa faca un contract cu mine fara sa respecte leg 677 in leg cu dreptul meu de a stii dobinda ,comisionul sau ce percep ei si de la 53500 euro cu cat m-a vandut banca am ajuns la 60800 .
Stimata doamna, v-am raspuns cat m-am priceput eu de bine.
Imi pare rau ca raspunsul nu a fost pe placul dumneavoastra, dar altul nu am.
Nu as putea sa va mint si sa va spun ca aveti cai de scapare, fara sa va platiti debitul, pentru ca nu ar fi moral sa fac asta.
Cu siguranta veti gasi un avocat care sa va promita ce vreti dumneavoastra sa auziti , mai ales daca ii platiti un onorariu generos.

Imi cer scuze, dar o alta solutie decat de a va intelege cu creditorii pentru esalonarea platii, nu vad!

Poate, dupa studiul contractului de credit sa se identifice ceva clauze abuzive, a caror anulare ar putea aduce miscsorarea debituluidvs, dar pentru asta cineva trebuie sa vada contractul de credit.

Alte discuții în legătură

Executare silita matara cristina matara cristina Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un ... (vezi toată discuția)
Abuz de...functie? vendeta vendeta buna. sant asociat-administrator la un srl care a luat un credit mare de la o banca. totul a fost bine pana cand a inceput aceasta criza financiara. cateva ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru a ''fenta'' banca ionut_daniel ionut_daniel am un credit la Banca....problema este ca am niste bunuri pe numele meu...dak le vand unui apropiat (nu este ruda cu mine), in perioada cand nu mai platesc ... (vezi toată discuția)