avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel national si CCM la nivel de societate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel national si CCM la nivel de societate comerciala

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca exista un CCM incheiat la nivel de societate comerciala, mai are aplicabilitate si CCM la nivel national incheiat ptr. 2011-2014? Mai exact, un angajat care a fost disponibilizat (prin desfiintarea postului sau) contesta in instanta aceasta decizie si face referire la dispozitiile CCM national respectiv la criteriile de disponibilizare prevazute de acesta.( chiar daca el a fost restructurat in baza art.65-66 Codul muncii).
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:37, 21 Aprilie 2013
De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN ... acel CCMN invocat de dvs nu are nicio valabilitate in fata unui ccm incheiat la nivel de unitate, grup de unitati sau sector de activitate.

Dar referitor la criteriile care au stat la baza disponibilizarilor, acestea se iau in considerare daca concedierea s-a facut datorita desfiintarii postului?
Se iau in considerare numai daca sunt prevazute intr-un CCM aplicabil unitatii respective.
@ cristina69

Da, se iau in considerare numai daca este vorba despre o concediere colectiva .. in cazul concedierilor individuale, Codul Muncii nu impune asa ceva.
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri.

Alte discuții în legătură

Concediere pt motive ce nu tine de persoana salariatului biancad biancad In cazul in care o companie este nevoita sa renunte de exemplu la jumatate din posturile existente in cadrul unui departament datorita scaderii volumului de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva rodica_ignat rodica_ignat Buna ziua lucrez intr-o firma de constructii care vrea sa demareze procedura de concediere colectiva in urmatoarea perioada. Problema este ca in momentul de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva, formular de adresa catre agentia de somaj mamy_taty67@yahoo.com mamy_taty67@yahoo.com Buna seara Lucrez intro societate cu 29 de angajati , si din cauza conditiilor economice actuale ,au fost obligati sa isi restranga activitatea fiind ... (vezi toată discuția)