avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Persoana fizica - obligatii declarative
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Persoana fizica - obligatii declarative

Mandatarul, persoană fizică, cetăţean român cu domiciliul în România, încheie un contract de mandat cu mandantul (un cetăţean străin domiciliat în Italia), avînd ca obiect reprezentarea intereselor mandantului în raport cu persoane fizice şi juridice din România. Mandat civil, după toate regulile codului civil român.

Conform contractului de mandat, mandatarul urmează să primească lunar o sumă de bani pentru serviciile prestate, plata efectuîndu-se prin transfer bancar în contul său din România.

Mandantul nu şi-a asumat obligaţia de a achita vreun impozit în Italia.

Întrebarea (adresată iniţial biroului de consiliere pentru persoane fizice de la administraţia fiscală, soldată cu vreo trei opinii diferite, niciuna asumată în scris) priveşte tipul de declaraţie pe care mandatarul trebuie să o depună la organele fiscale în vederea luării în evidenţă şi a achitării impozitului aferent venitului pe care îl va realiza. Repet, nu se poate pune problema reţinerii impozitului la sursă.

Alte discuții în legătură

Reprezentarea unei societati comerciale in instanta crystal_samy crystal_samy buna ziua. am depus o contestatie in instanta impotriva unui proces verbal de contraventie aplicat societatii careia sunt atat patron cat si administrator. mi ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat sau contract de munca?? georgi19 georgi19 Buna ziua. Intrebarea mea este:,,Care lege obliga asociatiile de proprietari sa angajeze presedintele de asociatie si cenzorul cu contract de munca??\" De ... (vezi toată discuția)
Taxe de platit pt contract prestari servicii intre un srl si o persoana fizica(nu pfa) enisirin enisirin Buna ziua.Nu reusesc sa aflu ce taxe s-ar aplica unui contract de prestari servicii intre o societate si persoane fizice.In speta , este vorba despre persoane ... (vezi toată discuția)