Buna!
Eu trebuie sa plec intr-un proiect european Leonardo Da Vinci in Germania si am o problema: unul din parinti e plecat in italia. Stiu ca pentru a iesi din tara cu un tutore legal am nevoie de procura de la ambii parinti si ma intrebam nu exista alta modalitate legala pentru a evita procura de la ambii parinti ? O declaratie pe proprie raspundere de la parintele din Romania ca cel din strainatate e de acord sau ceva asemanator?
Multumesc mult!
Nu este procura ! Este declaratie acord. Si este obligatoriu consimtamantul/acordul ambilor parinti, acest acord se poate da separat . Parintele don Romania I'l da la un notar din Romania, iar cel plecat in strainatate I'l poate da fie la Consulatul Romaniei din Tara unde se afla sau la un notar din Tara respectiva cu apostila sau supralegalizata , trimisa in Tara acea declaratie care va fi tradusa si legalizata de un notar din Romania. cu ambele va veti prezenta la trecerea frontierei.
Declaratia trebuie sa cuprinda datele de identificare ale declarantului, adica parintelui, datele dvs de identificare nume prenume, CNP, data nasterii, date pasaport si/sau buletin, perioada sederii in strainatate, scopul calatoriei, Tara de destinatie si orasul, mijlocul de transport si de cine veti fi insotit, o persoana anume (identificata cu pasaport si/ sau carte de identitate, adresa) sau daca veti calatori cu avionul sa se mentioneze ca veti fi insotit de personalul navigant desemnat in acest sens la indeplinirea formalitatilor de imbarcare.
Participati la acest proiect, e in legatura cu scoala, plecati in grup, pe ce perioada ?
b) in cazul in care insotitorul face dovada ca minorul se deplaseaza pentru
studii sau concursuri oficiale, prin prezentarea unor documente corespunzatoare,
din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care se vor desfasura
aceste studii sau concursuri, chiar daca exista acordul doar al unuia dintre
parinti.
Procura
robertzic
S-a ivit ocazia de a plecat in Germania pentru cateva zile , sunt minor si din cate am inteles am nevoie de procura de la ambii parinti.
Problema ca unul din ... (vezi toată discuția)