avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA

Daca mi-am dat demisia de la fostul loc demunca pe 20,iar pe 21 m-am angajat la actualul loc de munca,beneficiez de continuiitate sau am intrerupere de o zi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 21 Aprilie 2013
1. Depinde pentru ce aveti nevoie de continuitate.

2. Acea zi de intrerupere va poate cauza numai la stagiul pentru somaj.
concediu de crestere a copilului...
Continuitate nu aveti , insa acea diferenat de o zi nu va afecteaza la obtnerea indemnizatiei pentru CCC , intrucat in cele 12 luni eligibile sunt luate in calcul si fractiunile de luna asa cum se prevede in OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru crestere a copilului DANY CARA DANY CARA Buna ziua, Sotia mea lucreaza de cativa ani neintrerupt la o firma,acum intentionam sa ne deschidem noi o societate si sa avem un copil,desigur ca va fii ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal styco styco Sotia mea pe 15 iulie 2017 a schimbat angajatorul. Intre vechiul loc de munca si actualul a existat dintr-o eroare o diferenta de 3 zile in care nu este ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? andreea_28 andreea_28 Buna ziua, am si eu o intrebare, 18 octombrie 2010 am incetat contractul de drept, incheiat pe perioada determinata, prin 56 lit i, am o saptamana intrerupere ... (vezi toată discuția)