avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua,
am si eu o intrebare, 18 octombrie 2010 am incetat contractul de drept, incheiat pe perioada determinata, prin 56 lit i, am o saptamana intrerupere iar pe 24 octombrie 2011 am inceput serviciul la alt angajator.
Am aflat ca sunt gravida dar exista posibilitatea sa nasca in septembrie, intrebarea mea este daca am intrerupere o saptamana am dreptul la indemnizatie de crestere si ingrijire copil?pentru luna octombrie am venituri si de la primul angajator pana pe 18 si de la al doilea incepand cu 24?puteti sa ma ajutati cu un raspuns?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: andreea_28 , utilizator 12:38, 7 Februarie 2012
1. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece sunt eligibile si fractiunile de luna.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

3. Trebuie sa luati de la ambii angajatori adeverintele tip cu veniturile pe cele 12 luni premergatoare nasterii.

Multumesc frumos pentru raspuns.
O saptamana frumoasa :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie si concediu pentru cresterea copilului? dana_andreea2 dana_andreea2 am terminat facultatea in iulie 2010 si de la 1 octombrie 2010 am intrat in somaj,de la 18 octombrie 2010 mi-am gasit un loc de munca,dar pe perioada ... (vezi toată discuția)
Întrerupere in cele 12 luni necesare indemnizatiei de crestere copil Sasha1992 Sasha1992 Bună ziua, am si eu o întrebare m-am angajat in luna octombrie anul trecut am lucrat pana pe data 4 martie când mi-am dat demisia , m-am angajat pe data de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate/ de crestere copil Valias Valias Buna ziua, O prietena de-a mea, insarcinata in 7 saptamani, are contract de munca (perioada determinata) din 29 octombrie 2012. Data aproximativa a nasterii ... (vezi toată discuția)