am terminat facultatea in iulie 2010 si de la 1 octombrie 2010 am intrat in somaj,de la 18 octombrie 2010 mi-am gasit un loc de munca,dar pe perioada determinata de 10 luni si jumatate.am intrat din nou in somaj care s-a incheiat pe 15 februarie 2012.de la 1 martie 2012 mi-am gasit un nou loc de munca,dar sunt insarcinata in 6 saptamani.vreau sa stiu daca pot beneficia de concediu de crestere a copilului in situatia in care am intreruperea aceea de 2saptamani si daca se poate face ceva,de exemplu sa platesc din buzunar contributiile pe aceste 2 saptamani
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale sau a impozitului pe venit, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
2. OUG nr.111/2010 prevede :
Art. 4. — (1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
.......
3. In speta, întreruperea de 2 saptamani nu o sa va afecteze dreptul la CCC si la indemnizatia aferenta.
puteti avea intreruperi de pana la jumatate de luna, prin urmare va incadrati....oricum nu aveti ce plati din mana deoarece se iau in calcul veniturile impozabile...nu puteti palti din mana un impozit la nimic....:D
Concediu postnatal
styco
Sotia mea pe 15 iulie 2017 a schimbat angajatorul. Intre vechiul loc de munca si actualul a existat dintr-o eroare o diferenta de 3 zile in care nu este ... (vezi toată discuția)