avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... regimul vizelor
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

regimul vizelor

cetatean pakistanez casatorit cu romanca are nevoie de viza pt a calatori impreuna cu sotia in Suedia ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 22 Aprilie 2013
Are permis de rezidenta in Romania?
Conform directivei de libera circulatie a cetatenilor europeni si a membrilor lor de familie, poate in principiu calatori in Suedia, dar numai insotit de sotie si facand dovada faptului ca sunt casatoriti. Si cu conditia sa nu aiba interdictie pe spatiul Schengen. Are 90 de zile sedere libera in spatiul Schengen intr-o perioada de sase luni (oricum s-ar socoti ea), daca vrea sa stea mai mult trebuie sa ceara permis de sedere.

Vezi brosura de pe [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
tgeorgescu, utilizator
Soţul/soţia, părinţii, bunicii, copiii sau nepoţii care provin dintr-o ţară din afara UE nu au nevoie de viză din partea ţării în care călătoresc, dacă:
- ţara în care călătoresc face parte din spaţiul Schengen (a se vedea lista de mai jos) şi au permis de şedere ori viză eliberată de o altă ţară din spaţiul Schengen sau
- membrii de familie călătoresc împreună cu dumneavoastră ori vin în vizită şi au un permis de şedere eliberat de orice ţară din UE (cu excepţia ţării al cărei cetăţean sunteţi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate fara rezidenta ? iacob_raluca iacob_raluca in baza certificatului de casatorie transcris in Romania poate renunta la azilul politic din Grecia si calatori in alta tara impreuna cu sotia cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Cetateni non-eu RRosca RRosca Buna ziua, un cetatean non-EU, [b]casatorit[/b] cu un cetatean roman, dar fara carte de rezident (doar cu permis de sedere temporara valid, eliberat pt. ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie AuraAyan AuraAyan Buna seara!Sunt căsătorită cu un cetățean pakistanez,căsătoria este înregistrată în Registrele Romane.Avem un băiețel în vârstă de 10 luni,ne ... (vezi toată discuția)