avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cetateni non-EU
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cetateni non-EU

Buna ziua,
un cetatean non-EU, casatorit cu un cetatean roman, dar fara carte de rezident (doar cu permis de sedere temporara valid, eliberat pt. studii) poate calatori in spatiul schengen fara viza? Exemplu concret: vizita in Germania, impreuna cu sotia (cetatean roman).
Multumesc anticipat pt raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: RRosca , utilizator 20:27, 4 Mai 2011
Ii trebuie carte de rezidenta pentru a calatori In Germania alaturi de sotie fara a avea nevoie de viza.
Buna ziua!
mai am o intrebare referitoare la calatoria (cu avionul) intr-o tara UE:
este permis transportul medicamentelor daca nu sunt pt mine?
Mama mea este plecata din tara. In curand am s-o vizitez, si trebuie sa-i duc medicamente pt o perioada de 3 luni. (am si reteta de la dr. de familie). Este permis?? Sunt nesigura si nu vreau sa-mi asum niciun risc, mai ales pt ca o parte din medicamente sunt preparate in farmacie, deci, sunt nesigilate.
Va multumesc anticipat pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul vizelor iacob_raluca82 iacob_raluca82 cetatean pakistanez casatorit cu romanca are nevoie de viza pt a calatori impreuna cu sotia in Suedia ? (vezi toată discuția)
Rezident pe termen lung- ce alexandragabriela12 alexandragabriela12 Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai \"ALTFEL\"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe ... (vezi toată discuția)
Calatorie - permis de sedere temporara expirat AmineM AmineM Buna ziua, Sunt cetatean marocan, student in Romania de 5 ani. Permisul meu de sedere temporara pentru studii a expirat la inceputul lunii, am aplicat ... (vezi toată discuția)