avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... vinovat sau nu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

vinovat sau nu

am un prieten care a fost audiat de catreDIICOT in calitate de invinuit intr-un dosar --infractiune==contrabanda dar la intocmirea rechizitoriului afost scos de sub urmarire penala deoarece nu sunt intrunite elementele constitutive ale faptei.. va rog mai pe intelesul nostru--al lui este sau nu vinovat sau poate sa mai fie chemat in instanta .Mentionez ca toti ceilalti inculpanti au fost deja condamnati..iar el nici macar amenda nu a primit..CE INASEAMNA lipsa elementelor constitutive ale faptei ??? fapta exista sau a existat??? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 23 Aprilie 2013
fapta a existat dar persoana respectiva nu a fost implicata, nu au existat probe impotriva ei.
si totusi institutia unde a lucrat la dat afara pe acelasi motiv --ca a fost implicat in contrabanda chiar daca DIICOTUL la scos de sub urmarire- are vreo sansa in instanta?? va multumesc anticipat
Daca in urma administrarii probelor s-a constata ca faptei concrete ii lipsesc anumite elemente care ar permite asezarea acesteia in tiparul prevazut de lege si nu este posibila o schimbare a incadrarii juridice intr-o alta infractiune se va da o solutie prin care actiunea penala sa se stinga, intrucat fara realizarea cumulativa a elementelor prevazute de lege pentru infractiune ,nu poate exista tragerea la raspundere penala.
Partile componente ale infractiunii sunt: obiectul, subiectul, latura obiectiva si latura subiectiva.
poate fi incadrata aceasta infractiune de contrabanda in contraventie de catre cei de la unitatea unde lucreaza?????? si totusi ei --unitatea de lucru----asa au sustinut si in instanta???
Inseamna ca a comis o fapta care nu constituie infractiune.
Adica fapta exista dar nu poate fi condamnat penal.
Probabil ca nici contraventional nu poate fi sanctionat dar trebuie vazut dosarul pentru a va lamuri.

Alte discuții în legătură

Diicot suleimanmagnificul suleimanmagnificul Am fost audiat in calitatea de invinuit intrun dosar de contrabanda ...favorizarea infractorului,Am fost citat audiat de catre procurorul DIICOT iar dupa 4 ore ... (vezi toată discuția)
Cercetat ptr aceeasi fapta de doua ori nemuritorul nemuritorul AM FOST CERCETAT in calitate de invinuit ????? ptr favorizarea infractorului---contrabanda --el a primit 3 ani cu suspendare-------eu audiat de diicot iar la ... (vezi toată discuția)
Nedreptate?????? DIICOT DIICOT AM fost cercetat de diicot ptr art 264 cod penal(( favorizarea infractorului)))si mi sa dat S.U.P. deoarece nu exista elementul constitutiv al faptei. pina ... (vezi toată discuția)