Buna seara, acum 3 zile, adica vineri am acrosat un bicilist care venea de pe o strada fara prioritate. Biciclistul avea 8 ani, provenienta de etnie rroma,
Locul in care a avut loc evenimentul este fara vizibilitate, iar eu fiind pe drum prioritar. Singurele pagube au fost ca am calcat cu roata masinii roata lui din fata.
Am oprit la fata locului, am intrebat daca este bine, daca are nevoie de ceva, sa ii dau primul ajutor, a spus ca NU.
Am spus sa mergem la parinti, mi-a spus ca parintii sunt foarte agresivi si il vor bate. Ok, am spus sa mergem sa facem bicicleta, a spus ca nustie unde, nici eu n-am stiut, si oricum nu se putea face pe loc.
I-am spus ca sa chem politia, a spus ca nu(problema cu parintii), i-am spus ca ii dau 50 de lei sa faca bicicleta, a spus ca bine, sa ii dau, dupaia m-am gandit ca nu e tocmai bine, fiindca ar fi mers acasa si vedea ca am plecat de la locul accidentului politia.
Ok, am spus ca chem pe un prieten(am sunat la politie, au veni in 10 minute). Politia a constatat ca eu n-am nici o vina, ci chiar am evitat ca altfel treceam peste copil.
Am mers la parinti acasa, acestia au inceput scandalul fata de copil initial, iar apoi unul dintre fratii copilului m-au amenintat si mi-au adus insulte precum ca ma vor gasi in oras si ca ma vor bate, etc, ca ei acuma au scapat din puscarie. Ok, politia i-a pus sa se calmeze, s-a mai potolit putin spiritele.
Am ajuns la sectie, am ajuns la concluzia ca eu n-am nici o vina, desi tatal lui mi-a spus ca aveam viteza(neadevarat, fiind limitatoare de viteza si drumul tot in curba vreo 500m si foarte stramt) si de asta l-am lovit. L-a intrebat politistul daca e nevoie de mers la urgente, au spus NU, si ce pretind de la mine, ei au pretins ca sa le fac bicicleta si sa le dau 50lei ca sa ia medicamente. Le-am dat 50 lei, am luat si bicicleta la reparat(temernul fiind pana marti, insa s-a amanat pana vineri acum-pretul fiind cca 100lei). Am fost intrebat ce pretind si eu, am spus ca nimic, doar pace sa am. Ok, toate bune si frumoase.
mama copilului a primit avertisment pentru nesupravehere.
Vineri seara am sunat si am spus ca marti va fi gata bicicleta, au zis ca bine, si ca baiatului ii s-a umflat piciorul putin povesti...
Astazi am sunat pe omul ce imi face bicicleta si mi-a spus ca nu are piese, doar pe miercuri primeste, joi. Am sunat si le-am spus. Au spus ca bine, fie... Dar ca au fost cu baiatu la urgente si ca le-a dat ceva reteta si ca costa undeva la 40 si ceva de lei, daca pot sa ii ajut. Am zis ca vorbim maine.
Am mers la politie fiindca nu mi se pare normal. Din moment ce eu am insistat sa mearga la spital vineri, au zis ca NU, si din moment ce le-am dat 50 lei sa ia medicamente si au spus ca au luat, acum de ce sa platesc la infinit? Au zis politistii sa nu le dau nici un ban.
Greseala practic nu e a mea, ci a parintilor care l-au lasat la 8 ani sa zburde prin oras de unu singur pe bicicleta, nu? Ce vine am eu ca am trecut fix pe unde avea el chef sa treaca si tot eu sa platesc?
E suficient zic eu ca ii fac bicicleta si i-am dat si 50 de lei, pe greseala lor, acum de ce sa dau la cateva zile iar bani?
Va cer parerea cu privire la aceasta problema si daca e normal sa fiu santajat in modul asta.
Multumesc.
politia a intocmit vreun document de constatare inafara de procesul verbal prin care s-a constatat ca parintii sunt vinovati ptr nesupraveghere?
sfatul meu este sa nu le mai dati nimic, nici nu trebuia sa le dati bani sau sa reparati bicicleta. predati bicicleta in baza unui act prin care sa dovediti ulterior ca ati "reparat" prejudiciul si lasati politia sa isi faca meseria.
ptr santaj se poate depune plangere penala la politie.
La Politia nu sa facut decat o declaratie precum ca recunoaste ca eu sunt nevinovat, si ca cerintele ei sunt de a ii face bicicleta.
Am dat termen ziua de marti, insa nu s-a putut face asa repede, fiind ceva bicicleta adusa din afara cu roti pe 18, Abia saptamana viitoare ar fi fost gata.
Azi am sunat si le-am spus si au inceput si mai multe amenintari, am zis ok, iau o bicicleta noua fiind in Postul Pastelui. Am apelat la politie nu au vrut sa ma insoteasca tinand cont ca e vorba de o familie de rromi destul de agresivi. Am reusit cu niste jandarmi prin relatii sa tratez si m-au insotit vreo 5 jandarmi cu o duba de a lor. Totul a luat sfarsit, si am facut inca o declaratie precum ca nu mai are nici o cerinta de la mine, materiala sau financiara. Am semnat impreuna cu un martor si totul s-a incheiat, sper.