Buna ziua,
- Daca fac un contract de cedare folosinta spatiu cu proprietarul spatiului trebuie sa inregistram acest contract la un notar, avocat sau la alte organe oficiale ( sau putem rezolva si numai printre noi)?
- Folosinta spatiului poate fi si gratis, sau trebuie neaparat stabilita o suma minima?
Proprietarii sunt parintii mei si nu voi plati chirie, etc. si nu am vrea sa avem alte costuri.
Puteti sa-mi recomandati alte solutii mai favorabile pentru situatia actuala?
Puteti incheia un contract de comodat. Nu e necesar sa il inregistrati la finante sau sa imbrace forma autentica. In acest caz folosinta spatiului va fi cu titlu gratuit.
Legal,este necesar incheierea de contract de locatiune intre locator=proprietar si locatar=chirias ,contract in care urmeaza sa fie stipulate drepturi si obligatii reciproce,termn de inchiriere,clauze referitoare la solutionarea eventualelor litigii,clauze referitoare la obligatiile financiare de achitat in perioada contractului
Nu ati precizat daca spatiul urmeaza sa fie folosit de persoana fizica sau persoana juridica
Daca partile sunt persoane fizice se incheie contract ,care se inregistreaza la autoritatea fiscala,urmand ca locatorul sa achite anual impozitul aferent
Mai exista varianta incheierii de contract de comodat intre comondant=proprietar si comodar=utilizator spatiu,varianta care nu necesita costuri suplimentare din partea proprietarului