acum 2 ani, tatal a decedat,si eu nefiind in tara am fost solicitata telefonic de sora mea pt a trimite o procura prin care sa ma reprezinte in ceea ce ma priveste in calitate de mostenitor fiind unul din copii mostenitori. am avut o discutie verbala cu sora dar in urma dezbaterii succesorale eu nu am primit nimic. a trecut casa pe numele ei in baza procurii si a facut investitii in ea.va rog cu ce cale de atac ma indrept catre sora mea. multumesc
Ce mandat a avut sora dvs? sa va reprezinte la succesiune? Daca da, inseamna ca figurati si dvs in Certificatul de mostenitor si sunteti coproprietara cu sora dvs pe bunurile imobile si mobile ce au facut obiectul masei succesorale.
Daca in procura i ati dat si alt mandat de partaj sau de donatie ca ii donati partea este posibil ca sora sa ramana proprietara.
iam dat procura prin care ma reprezinta si are drept de semnatura in locul meu.da intradevar prin succesiune toti fratii au luat terenuri si locuri de case in localitate, iar sora a primit casa si mie mi-a revenit o suprafata de teren extravilan undeva pe un deal in panta si pe care nu se poate cultiva nimic pt ca are calitatea de pasune, avind incredere in sora ca aceasta va fii corecta am ajuns in aceasta situatie. adica toti ceilalti frati sau inteles fiecare cum sa le fie m-ai bine iar pe mine mau pacalit avind procura
Deci ...... legal s a facut totul ca la carte.....
Daca vroiati sa nu fiti trasa pe sfoara trebuia sa fiti prezenta sau specificati in procura la mandatul de partaj ce lot sa va revina....
Da. Si l ati revocat inainte de dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor si partaj? Daca nu l ati revocat pana la terminarea acestor operatiuni juridice, mandatul oricum a incetat prin ducerea la indeplinirea a acestuia.