Am avut un proces dupa o mostenire in urma caruia sa stabilit cotele parti ale fiecarui mostenitor,iar un imobil care nu s-a putut imparti i sa atribuit uneia dintre partile mostenitoare,aceasta urmind sa-i despagubeasca pe ceilalti cu sulte corespunzatoare conform expertizei.Valoarea imobilului este mult prea mare in expertiza decit pe pretul pietei.O parte din creditori au inaintat actiune de executare silita pe sultele ce li se cuvin conform sentintei.Ideea este ca partea caruia i sa atribuit casa nici nu a cerut asta.Cum se poate reevalua acest bun imobil sau cum se poate renunta la acest bun? intrucit nu are de unde plati si din cite am inteles daca in urma vinzarii imobilului nu se recupereaza sultele se pot executa si ale bunuri care apartin partii vizate.
In cadrul procesului au avut loc 2 expertize care impreuna ajungeau la valoarea reala a masei succesorale si nu a contestat pe motiv ca toata masa succesorala i sa atribuit in totalitate iar ea urma sa plateasca sulte care erau corecte pe piata.Ceilalti mostenitori au facut apel in urma caruia li s-au redus sultele dar li s-au atribuit parcele de teren(ex.sa scazut sulta cu 700 lei si i sa atribuit teren ,365mp, care pe piata valoarea lui ajunge la 7000 lei).Deci expertiza topo sub evaluata iar cea constructii supraevaluata.Initial celelalte parti mostenitoare au spus ca vind si partea lor ,iar la recurs s-au intors.Ce se mai poate face in acest caz?
Doi mostenitori
anirki
Am si eu o intrebare, se poate vinde un imobil daca sunt doi mostenitori, adica el daca poate vinde fara aprobarea mea?daca el face orice cu partea lui, sa zic ... (vezi toată discuția)
Succesiune
nicoleta321
Daca cei 2 frati ai mei m-au dat in judecata ptr dezbaterea succesorala dupa moartea mamei,iar mie imi revine jumatate din casa (casa ocupa 100mp) si 300mp din ... (vezi toată discuția)